Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Voor wie en resultaat?

Emotietherapie is voor iedereen die vanuit zijn of haar (onder) bewuste teveel boosheid, verdriet en angsten wil loslaten. Deze therapievorm is geschikt voor kinderen en volwassenen die vlug resultaat willen hebben zonder dat ze erover na hoeven te denken. Je verbaast jezelf over je eigen gedrag!

Hele jonge kinderen kunnen dit uiteraard nog niet zelf, in dat geval is het een vereiste dat de ouders naar hun eigen gedragingen/emoties kijken. Kijk je oordelend (hard) naar je kind of is je blik juist zacht? Hoe komt dit en wat is er nodig om jouw kind te helpen?

Emotietherapie is zeer geschikt voor relationele en/of individuele problemen, het vergroot je comfortzone. Deze therapievorm biedt direct resultaat en je hebt er je hele leven plezier van als je de methode zelf kunt toepassen.

Resultaat

Een behandeling van emotietherapie heeft twee resultaten.
Op korte termijn geeft de behandeling direct na de sessie een rustig ontspannen gevoel. Dit kan een paar dagen aanhouden. Bij veel opgeslagen spanningen kun je je heel moe voelen of hoofdpijn krijgen. Dit kun je de dag erna ook nog voelen. Veel water drinken is dan nodig. 

Op langer termijn (en dat kan ook bij volwassenen al een gemiddelde van vijf sessies) geven de sessies een verandering in je persoonlijkheid. Introverte mensen worden steviger en gaan meer voor zichzelf opkomen terwijl extraverte mensen juist begripvoller en minder oordelend worden. Je voelt je meer zelfverzekerd en je bent je bewuster van je gedragingen. Je voelt je meer relaxed en geniet hierdoor meer van het leven. Tevens krijg je een betere relatie met je omgeving. Je bent duidelijker in communicatie en dat is voor iedereen fijner.
Meestal komen mensen na een jaar terug voor één APK. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Het hart van Delfland,
meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief die éénmaal per kwartaal uitkomt.