Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Behandeling kinderen

Mogelijke problemen

 • Gedrag:
  aandachts- en concentratieproblemen (leerproblemen), gedragsproblemen (veel al de ander de schuld geven), teruggetrokkenheid (ook heel veel dagdromen), gepest worden of zelf pesten, moeite met inslapen en/of doorslapen (heel licht slapen), moeite met sociale contacten, klampgedrag of juist vermijdingsgedrag t.a.v. de ouders, stiekem gedrag, zichzelf afwijzen, geen levenslust, moeite met ‘nee’ zeggen, grensoverschrijdend gedrag, nagelbijten.
 • Emotioneel:
  Angsten (faalangst, watervrees, examenstress, angst voor de dood en voor het donker), onzekerheid, veel boosheid (driftbuien), veel huilen, niet naar school willen (spijbelen), depressies, wisselende stemmingen, stemmen in het hoofd, eenzaamheid, geen vertrouwen in zichzelf en de wereld, traumatische ervaringen en burn-out.
 • Lichamelijk (psychosomatisch):
  zindelijkheid (ook bedplassen), nachtmerries, buikpijn,  hoofdpijn (migraine), misselijkheid, darmklachten (obstipatie), veelvuldig bloedneuzen, rugpijn.

Methoden

Bij kinderen (vanaf drie jaar) gebruik ik de volgende methoden:

 • Door middel van spelen, visualiseren en tekenen (dagdroomtherapie) kom ik in contact met het onderbewuste van kinderen. Daarbij kijk ik wat het kind aangeeft nodig te hebben om vastzittende gevoelens los te laten.
 • Met de emotiemethode kan ik specifieke spanningen aanpakken (problemen met leerkrachten, gepest voelen, ervaren van werkdruk, prestatiedrang etc.).
 • Tevens geef ik kinderen een cranio-sacrale massage en metamorfosemassage (zie 'algemeen')

Het effect

De meeste ouders ervaren na de sessies dat hun kind 'een sprong' in zijn ontwikkeling heeft gemaakt.
Het introverte kind kan weer meer aan, is steviger en stabieler. Van daaruit kan hij zich beter uiten en durft hij meer.
Het extraverte kind wordt relaxter en daardoor is er beter contact mee te krijgen. Dit kind laat meer zijn kwetsbare kant zien. Beide typen kinderen gaan beter naar hun ouders luisteren, waardoor de band hechter wordt.

Om de therapie te ondersteunen gebuik ik bij kinderen soms  cosmic & flower remedies. Dit zijn homeopathische druppels, geprepareerd van bloemen en edelstenen. Ze ondersteunen bij het herkennen en erkennen van emotionele onverwerkte ervaringen en daarmee samenhangende gedachtepatronen.

Kinderen openen zich wanneer ze behandeld worden. Het is fijn wanneer ouders vóór de behandeling via email een korte update geven over 'hoe het is gegaan' en 'waar er nog aan gewerkt kan worden'. Hierdoor kan ik steeds diepere lagen van emoties losmaken.

Tijdsduur en aantal

Behandelingen voor kinderen duren ongeveer 40 minuten (en 10 minuten gesprek met ouders).
Gemiddeld komen kinderen vijf keer. Na de eerste afspraak maken we samen een inschatting van het aantal benodigde sessies. Zo weet je waar je aan toe bent.

Soms is het nodig dat één van de ouders wordt mee behandeld. Dat wil zeggen dat de ouder een aantal keer (los van het kind) aan haar/zijn eigen emoties werkt. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Het hart van Delfland,
meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief die éénmaal per kwartaal uitkomt.