Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Volwassenen

Mogelijke problemen

 • Gedrag:
  aandachts- en concentratieproblemen, gedragsproblemen (veel al de ander de schuld geven), teruggetrokkenheid (ook heel veel dagdromen), moeite met inslapen en/of doorslapen (heel licht slapen), moeite met sociale contacten, geen levenslust, moeite met ‘nee’ zeggen, problemen met seksualiteit, grensoverschrijdend gedrag, nagelbijten.
 • Emotioneel:
  Angsten (faalangst, examenstress, angst voor de dood), onzekerheid, veel boosheid (driftbuien), veel huilen, depressies, wisselende stemmingen, stemmen in het hoofd, eenzaamheid, geen vertrouwen in zichzelf en de wereld, traumatische ervaringen en burn-out.
 • Lichamelijk (psychosomatisch):
  nachtmerries, buikpijn, hoofdpijn (migraine), misselijkheid, darmklachten (obstipatie), hartkloppingen (door stress), rugpijn, lichamelijke klachten die na een langdurig traject bij fysiotherapeut niet worden opgelost.
 • Relatieproblemen:

  Relationele problemen:
  • Je ervaart altijd strijd met je ouders, je voelt je niet begrepen en gezien.
  • Het is nooit rustig tussen jou en je kind, er is altijd strijd.
  • Je weet niet wat er in je kind omgaat, er is geen verbinding.

  Vastgelopen relaties:
  • Je zit met je relatie in een uitzichtloze situatie. Alles is (in het bewuste) al gezegd en gedaan, maar is er geen verbetering merkbaar.
  • Je kunt niet loskomen van je ex-partner.
  • Je hebt moeite om met je partner te communiceren.
  • Jij en je partner leven finaal langs elkaar heen, er is geen samen.
  • Jij en je partner hebben constant strijd.
  • Je bent gescheiden maar je kunt nog steeds niet door één deur met je ex partner en hier lijden je kinderen onder

Bij emotietherapie werk je aan je onderbewuste (je gevoelswereld). 
Wanneer jij je hierdoor rustiger voelt en krachtiger, is deze verandering ook voor de andere partij (partner of ex) merkbaar. Dit geeft een verschuiving in het onderbewuste, waardoor er een opening ontstaat in de vastgelopen situatie en dat gaat helemaal vanzelf.
Wil jij aan je eigen emoties werken? Kom dan ervaren dat het zo werkt! En geef daarmee weer toekomst aan de liefde (voor jezelf of juist voor elkaar).

Emotiemethode

Jung (1875-1961 psychiater) ontdekte het al: visualiseren brengt je in contact met je onderbewuste.
Bij volwassenen gebruik ik mijn emotiemethode in combinatie met een cranio-sacrale massage. Zij krijgen een basispakket om tot rust (aarding, gronding) te komen:

 • Ik bekijk welke patronen er (onbewust) in de familie worden doorgegeven van vader en moeder en ik maak je hier los van.
 • Ook kijk ik naar belastende emoties die in de weg zitten in relatie tot een eventuele partner, kinderen of andere personen (werk).

Door de ontspanning die ontstaat, kun je diepere gevoelens herkennen in je lichaam. Deze transformeer ik in rust.

Het effect

Er wordt een innerlijk helend proces aangeroerd. Je gaat gevoelsmatig door een aantal emotielagen (boosheid, verdriet, angst, onzekerheid, schuld en schaamte). Uiteindelijk kom je in de laag van rust en vertrouwen. Hierdoor kun je liefdevoller naar jezelf zijn, dus ook naar anderen. Je cijfert jezelf minder weg. Het negatieve denken verandert vanzelf in positief denken. Je eigen helende vermogen wordt aangesproken en lichamelijke klachten kunnen verdwijnen. Doordat ik de emoties losmaak, komt er meer afstand tussen jou en het probleem. Hierdoor ga je anders tegen de situatie aankijken en is het probleem opgelost.

Relaties met anderen

Wanneer de vader of de moeder van een gezin de bovenstaande therapie volgt, verandert het gedrag van kinderen ook. Kinderen voelen feilloos aan hoe de ouders zich voelen. Wanneer er rust ontstaat bij de ouder, gaan de kinderen hierin mee.

Tijdsduur en aantal

Behandelingen duren ongeveer 50 minuten. Gemiddeld genomen zijn vijf behandelingen voldoende om het beoogde resultaat te bereiken (problematiek met ouders, kinderen en partner). Bij zwaardere problematiek (depressies, dwanggedachten etc. ) zijn er meer sessies nodig. Na de eerste afspraak maken we samen een inschatting van het aantal benodigde sessies. Zo weet je waar je aan toe bent!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Het hart van Delfland,
meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief die éénmaal per kwartaal uitkomt.