Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief juni 2019

vrijdag 21 juni 2019

Een lieve vriendin vroeg me pas: "Als je nu werkt aan je emoties/stress, gezond eet en veel beweegt, heb je dan de garantie dat je niet ernstig ziek wordt?"

Ik denk dat je die garantie niet zult hebben. Mijn visie is dat je er alles aan kunt doen wat in je macht ligt en dat je je vervolgens moet overgeven aan 'hoe het leven loopt'. Er zijn wel aspecten om de kans te verkleinen:

  1. Maak keuzes waar je hart blij van wordt: relatie, werk en leefomgeving.
  2. Probeer zoveel mogelijk gezond te eten. Wanneer je de 80/20-regeling aanhoudt is dit prima (80% gezond, 20% minder gezond).
  3. Werk aan je belastende emoties.
  4. Zorg voor genoeg ontspanning.
  5. Zorg voor genoeg beweging.
  6. Wees niet te streng en perfectionistisch voor jezelf. Streef je doelen na, maar als het een keer niet lukt is het ook goed. Ontspan bij de punten hierboven.

Eigenlijk vind ik dat elke huisarts, wanneer mensen binnenkomen met een klacht, het volgende moet vragen aan hun patiënt:

  1. Wat zou je willen veranderen op het gebied van voeding, beweging en bewustwording?
  2. Bewustwording: Wat blijf je (in het werk, privé en vrije tijd) nog steeds doen terwijl je er eigenlijk mee zou willen stoppen?

Als ik voor mezelf dit rijtje bekijk, voel ik dat ik de afgelopen maanden teveel praktijkuren heb gedraaid. Ik heb een innerlijke drang om mijn methode te verspreiden en zichtbaar te maken en daar heb ik te weinig energie voor gehad. En dat gaf stress.
Ik heb dan ook besloten om vanaf 12 augustus minder praktijkuren te gaan draaien en me meer te richten op het zichtbaar maken van de emotiemethode. Ik ben het aan mezelf en mijn dierbaren verplicht om (vitaal) oud te worden! En dat ga ik proberen.

Praktijk 'Het hart van Rozemarijn' in Schipluiden (www.hethartvanrozemarijn.nl), maar ook Praktijk 'Het hart van Kennemerland' in Uitgeest (nog geen website, tel: 06‑43833036) zijn beiden beschikbaar voor hulp.


Vakantieperiode

De zomer komt eraan en dat is een periode van uitrusten en opladen. De komende zomervakantie zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn dat onze kinderen meegaan. Om dit bijzonder te maken hebben we besloten een grote reis te maken. De keuze is gevallen op Midden en Zuid Amerika. Ik weet niet of ik helemaal kan opladen, maar het zal fijn zijn om dit met z'n vieren te beleven. 

De periode van 15 juli t/m 11 augustus 2019 ben ik maar heel summier per email te bereiken. De praktijk is dan dicht en het telefonisch spreekuur vervalt.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie toe, geniet van elkaar en kom weer heelhuids terug!


Online cursus 'Stress loslaten'

Heb je van mij gehoord of ben je al eens in de praktijk geweest? Wil je aan je eigen systeem van emoties werken? Wil je makkelijker loslaten en je veel rustiger voelen? Mijn online cursus 'Stress loslaten' is voor het eerste deel gratis te bekijken. Deel 2 kost 30 euro en deel 3 is 70 euro. Als je deel 2 en 3 in een keer koopt, krijg je 10 euro korting.

Je behaalt hetzelfde resultaat als in de praktijk. Als je je belastende emoties eenmaal zelf kunt losmaken, heb je daar de rest van je leven plezier van. Heb je de cursus eenmaal aangeschaft, dan is die onbeperkt voor je beschikbaar.

Ga naar www.hethartvandelfland.nl/stressloslaten voor meer informatie.


Een dominante ex!

Wat doe je, als moeder, wanneer jouw kinderen gaan klagenover hun dominante vader? Je bent al even van hem gescheiden omdat je zijn dominante gedrag zo zat was. Maar jouw kinderen hebben nog geregeld met hem te maken. Hoe ga je daarmee om?

Lees verder >


Moeder-dochter relatie

Dat in de puberteit kinderen kunnen veranderen, weet iedereen. Er kan een haat-liefde relatie ontstaan tussen moeder en dochter. De dochter hangt aan moeder maar maakt zich ook los en dat kan grote problemen geven. Zeker wanneer de moeder met haar moeder hetzelfde heeft ervaren.

Lees verder >


Opvoeden uit het boekje!

Goed opvoeden doe je met je logische verstand en kun je niet altijd uit de boeken halen. Je moet een beetje kunnen invoelen wat een kind nodig heeft. De drie R's van nu zijn: Rust, Regelmaat en Respect. En wanneer je dan ook nog naar je eigen emoties kunt kijken, kom je een heel aardig eind.

Lees verder >


< Terug