Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief september 2016

maandag 19 september 2016

De vakantie is voorbij. Als het goed is, ben je tot rust gekomen. Als je kinderen hebt, weet je, dat wanneer de scholen weer beginnen, de drukte ook weer begint. Voorbij is het relaxte leventje waarin je niet op de tijd hoeft te letten. We moeten weer vroeg op en de dagen worden gevuld met werk of school, sportclubjes, muzieklessen en andere hobby's.

Ook mijn werk (hobby) is weer opgestart. Met heel veel plezier ben ik begonnen met de cursus emotiemethode. In een klein groepje ontdekt iedere cursist op een hele liefdevolle manier zijn eigen gevoel/emotiesysteem en de methode wordt uitgeprobeerd op familieleden en vrienden. In januari 2017 starten er twee nieuwe groepen, eén op maandagavond en één op donderdagochtend.

De komende maanden gaan er nog meer nieuwe ontwikkelingen volgen. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan mijn vernieuwde website, met daarop ook mijn nieuwe 'promotievideo'. Begin oktober zal dat alles online gezet worden.

Verder ben ik druk bezig met het afronden van de online cursus 'Stress loslaten in 7 dagen' die rond de jaarwisseling van start zal gaan. Er hebben zich inmiddels veel mensen aangemeld om de cursus te testen. Dat zal in oktober/november gaan plaatsvinden.


De psycholoog en emotietherapie

De laatste tijd komen er veel mensen in mijn praktijk die voorheen hulp hebben gevraagd bij een psycholoog. Voor mij is dat fijn, emotietherapie is een uitstekende aanvulling.
Een psycholoog zorgt ervoor dat je je bewust wordt van gedragingen, gedachten en patronen. Door middel van bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie wordt bekeken welke irreële gedachten de oorzaak zijn van vermijdingsgedrag of agressie. Hierdoor ontstaat er een bewustwording van jezelf.
Mijn emotiemethode werkt andersom: van de emoties naar de gedachten. Doordat je emoties rustig maakt, veranderen de negatieve gedachten vanzelf en dus ook je gedrag. Je hoeft er dus niet meer aan te denken. Zowel kinderen als volwassenen verbazen zich over de positieve verandering in hun gedrag.
Dankzij de bewustwording, die bij de psycholoog is ontstaan, kan ik een stapje verder in het gevoelssysteem komen.


Lezing bij Het kind van Nu:

A.s. zaterdag 24 september 2016 geef ik op het evenement 'Kind van NU!' een lezing/workshop: de relatie tussen kinderen en ouders.

Probleemgedrag van een kind kan te maken hebben met de emoties van de ouders. Tussen jou en je kind zit een gevoelsveld. Jouw kind voelt feilloos aan in wat voor gemoedstoestand jij bent en reageert hier ook op. Wanneer je als ouder aan je emoties werkt, kun je dit gevoelsveld beïnvloeden waardoor de relatie met je kind verbetert. Wil je weten hoe dit dan werkt? Kom het horen en ervaren!

Datum: Zaterdag 24 september 2016
Locatie: Jozefschool te Schipluiden
Doorlopende informatie: 11.00 -13.00 uur
Lezing/workshop: 14.00 of 14.50 uur
Meer informatie: www.kindvannu.nl

Je kunt je hier nog aanmelden: http://www.kindvannu.nl/aanmelden-middagprogramma. Er zijn nog veel meer leuke workshops om te bezoeken trouwens.


Cursus emotiemethode:

In januari 2017 start er op maandagavond en op donderdagochtend een nieuwe cursus emotiemethode (7 x 2 uur).
In een groepje van maximaal 4 personen leer je mijn methode door en door kennen. Na afloop van de cursus, kun je deze op jezelf toepassen maar ook op een ander.
Interesse? Lees er dan meer over op mijn website: www.hethartvandelfland.nl/cursus


Neem je als ouder je verantwoordelijkheid?

Wanneer je kinderen nog jong zijn, is het hard werken. De zwaarste verantwoordelijkheid vond ik 'het continue in een zorg- en aandachtstand staan', evenals het zorgen voor de veiligheid. Wanneer je met een eenjarig en driejarig kind lekker naar een strand gaat, kun je het woord 'lekker' gerust weglaten.

Lees verder >


Hoe word je je bewust van jezelf?

In het blog van juli schetste ik een beeld van onverantwoordelijke ouders. Ouders die zichzelf voorop stellen en waarbij de kinderen ‘er maar een beetje bij hangen’. Ik ben ervan overtuigd dat heel veel ouders geen idee hebben van het feit hoe ze overkomen bij hun kinderen. Laat staan dat ze weten hoe het komt dat ze zich zo gedragen. Er is namelijk altijd een reden voor hun gedrag.

Lees verder >


< Terug