Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief december 2022

dinsdag 20 december 2022

1 januari van het afgelopen jaar had ik voor het eerst geen doelen. Ik zou kijken wat 2022 mij zou brengen. Nou dat heb ik geweten...
Er is in mijn privéleven zoveel gebeurd dat ik mezelf soms met moeite overeind kon houden. Er waren negen schrikmomenten; van fietsongelukken van gezinsleden, een hernia, het overlijden van een jeugdvriendin en een vriendin met goedaardige hersentumor.
Ik heb mijn eigen methode vaak gebruikt.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een heel rustig 2023.


Vakantie

Het Hart van Delfland is dicht van 23 december 2022 t/m 4 januari 2023.
Het telefonisch spreekuur vervalt. Ik ben via email summier te bereiken.


Vergoedingen 2023

Krijg jij de sessies van Het hart van Delfland niet vergoed? Je kunt tot 1 januari 2023 overstappen op een andere zorgverzekering. Mijn therapievorm valt onder integrale therapie.
Reken wel uit of het de moeite is om elke maand meer voor je verzekering te betalen. In het nieuwe jaar kost een sessie 85 euro.


Geschiedenis

In de vorige nieuwsbrieven kun je lezen hoe mijn leven is gelopen vanaf deel 1: De middelbare school en deel 2: Na de geboorte van mijn zoon.

Mijn verhaal deel 3
“Jij doet alsof je vrolijk bent!” zei één van de cursisten van het Zoninstituut. Ik had geen idee waar ze het over had. ‘Ik ben toch gewoon zo!’ dacht ik nog. Tegelijkertijd wist ik niet wat te zeggen. Ik keek haar hulpeloos aan. Achteraf, maar dat wist ik toen niet, kwam ik in een overleving van faalangst terecht. Ik voelde voor het eerst mijn eigen emoties:)

Binnen de opleiding kregen we allerlei methodes aangereikt; familieopstellingen, gestalttherapie en innerlijk kind. Ik voelde dat ik iets miste. Ik deed ook een NLP-achtige cursus met visualisaties. En ineens dacht ik: ‘Wat nu wanneer ik zelf een methode ontwikkel!’
Je moest terug kunnen naar het gevoel van je jeugd en ook je ouders hadden een belangrijk rol. Ik begon ermee te stoeien.

Ik zat in het tweede jaar van de opleiding. Sylvia, mijn collega van de Laurentiusschool, vroeg om hulp. Zij was een eerstejaarsstudent van het Zoninstituut. “Kun jij mij weer op mijn voeten zetten? De leraar tekenen heeft mij met haar woorden geraakt en ik voel me zo rot!” zei ze. Ik paste op haar toe wat ik ontdekt had.
De les erop merkte de leraar tekenen dat haar energie veel beter was geworden. Ze vroeg zich af hoe dat zo vlug kon...
We waren trots op het resultaat en ik wist dat ik iets goeds in handen had.

Een praktijk aan huis werd gestart. Ik had geen idee hoe ik aan cliënten moest komen. De kapper vroeg me wat ik studeerde. Ik vertelde over het Zoninstituut. “Kun je mijn zoon helpen?” vroeg hij. En dat deed ik. Dat lukte wonderwel en zo ging het balletje rollen.

Ik werkte ook nog op de school. Van mijn directeur kreeg ik de helft van de opleiding vergoed wanneer de school er baat bij had. Tijdens mijn eerste jaar gaf ik een lezing voor de leerkrachten. Na een tijd maakte ik mappen voor de leerkrachten: Leren door rust. Deze bevatten ontspanningsoefeningen, visualisaties, aanraakoefeningen en kruisloopoefeningen. De overprikkelde leerlingen kregen meer rust en daardoor meer focus. Ik mocht emotionele remedial teaching gaan geven. Dat heb ik tien jaar gedaan.

En mijn praktijk ging ook lopen, gewoon aan huis. In mijn eerste jaar had ik één cliënt, in mijn tweede jaar drie mensen. Op een gegeven moment groeide ik thuis uit mijn jasje. En ik kreeg twee langharige katten. Mensen waren allergisch en het werken thuis ging niet meer.

Wordt vervolgd...

Blogs


Op eieren lopen

Herken je dat? Je loopt op eieren bij je partner of je kinderen. Het lijkt alsof je niets goed kunt doen. Het is voor je eigen emotionele systeem maar ook die van anderen heel belangrijk dat er rust en ontspanning in huis is. Dus is er werk aan de winkel!

Lees verder >


Dankbaarheid

Soms voel je pas een emotie wanneer het zover is. Ze was al geruime tijd ziek en ik heb het zien aankomen. Doordat haar ziekte niet op de voorgrond stond, was het een vanzelfsprekendheid dat ze er was. Tot vorige week, pas toen voelde ik het...Erg eigenlijk:(

Lees verder >


Met haar tijd mee

En ze doet het toch maar. Met de andere 80 plussers gaat ze de AH in. Het is komisch maar ook dapper.

Lees verder >


Rugzak

Soms dan zie je iemand en dan voel je de zwaarte en het verdriet. Je kunt ervan uitgaan dat diegene een hele rugzak heeft. Deze opent zich pas wanneer je zonder oordelen luistert.

Lees verder >


< Terug