Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief juni 2022

dinsdag 21 juni 2022

Vanaf maart 2022 heb ik gas teruggenomen, ik ben minder gaan werken. Dat is voor mij bijzonder, mijn werk is mijn passie. Toch is het wel fijn, ik geniet meer van de sessies. Ik voel dat het goed is voor mijn eigen energetisch systeem.
Mijn praktijk Het hart van Delfland, voelt als mijn derde kind. Net als mijn eigen kinderen ben ik deze meer aan het loslaten:)


Keuzestress

In deze tijd hoor ik verhalen over jongeren die niet weten wat ze willen worden.
“Het leven brengt je soms iets, wat je van tevoren niet kunt bedenken!” zeg ik dan. “Volg nu je hart en kijk waar je terecht komt. Je hoeft niet meer veertig jaar bij de Calvé of Gist te werken, zoals vroeger gewoon was! Wellicht door gebeurtenissen in je leven, krijgt je leven een bijzondere wending en maak je ook een andere keuze!"

In mijn jeugd had ik nooit kunnen bedenken dat ik nu al heel lang dit werk zou doen. Om dit te laten zien wil ik jullie de komende nieuwsbrieven meenemen in mijn eigen verhaal.

Deel 1
Op de middelbare school wilde ik dierenarts worden, ik was gek op honden en katten. Na een jaar havo ging ik naar het atheneum. Al vlug bleek dat ik de verbindingen voor natuurkunde en scheikunde in mijn hoofd miste! Ik hoor het mijn scheikundedocent  nog zeggen: “Dit wordt hem niet voor jou!” Terug op de havo blonk ik nergens in uit. Ik was een hele gemiddelde leerling.

Er zaten veel leerkrachten in de familie van mijn moeder. In de zesde klas heb ik zelfs bij mijn moeder in de klas gezeten. Eén van mijn beste vriendinnen van de kleuterschool had ook deze ambitie.
Zo vertrokken we op de fiets richting Delft om vervolgens met de trein naar de Diamanthorst in Den Haag te gaan. Het was een strenge katholieke pedagogische academie (nu pabo) met pater leerkrachten. Toen we een keer te laat kwamen, kropen we onder het raam van het secretariaat om maar geen melding te krijgen.

Na drie jaar studeerde ik als onderwijzeres af. In de tram, keek ik naar de mensen om mij heen. ‘Ze moesten eens weten dat ik juf ben!’ dacht ik trots. Ik merkte dat ik er goed in was om kinderen aan te voelen.

Eén van de ouders zei me ooit: “In een tel kan jij mijn kind lezen!” Vooral het gedrag van het speciale kind, dat niemand snapte, had mijn fascinatie.
Na twee basisscholen, besloot ik dan ook mijn hart te volgen en werd ik aangesteld op een speciale school voor moeilijk lerende kinderen: de Theresiaschool in Delft. Later is deze school samengegaan met de Pieter van Opmeer school, school voor leer en opvoedingsmoeilijkheden. Op deze Laurentiusschool (nieuwe naam) ging er een wereld voor mij open.

Wordt vervolgd...


Vakantie

Het hart van Delfland is dicht van 15 juli tot en met 31 juli 2022. Het telefonisch spreekuur vervalt. Ik ben alleen summier te bereiken via email.

Ik vertrek met mijn partner met de camper naar Oostenrijk. Het wandelen in de bergen hebben wij vorig jaar in Zwitserland ontdekt. Als je het leuk vindt om hier iets van te zien, kun je me volgen op Instagram.

Ik wens iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe. Rust lekker uit en kom heelhuids weer terug!

Blogs


Sjoemelen

Ben jij aan het sjoemelen met de tijd die je besteedt. Weet je diep in je hart wel dat het beter voor jouw lichaam is om gas terug te nemen? Vind je het moeilijk om te minderen omdat je dan in een gat valt?

Lees verder >


Overgang

De periode van de overgang bij vrouwen heeft niet voor niets deze term gekregen. Het is de periode waarin je van een zorgend druk leven naar 'meer tijd voor jezelf' gaat. Je krijgt bij de geboorte voor tachtig jaren energie mee. Heel belangrijk is het dat je deze niet de eerste vijftig jaar al verbruikt.

Lees verder >


Telefoonverslaafd

Relaties gaan stuk wanneer je veel op je mobiele telefoon kijkt. In het volgende blog lees je hoe dat gaat. Ben jij je bewust van je telefoongebruik?

Lees verder >


< Terug