Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief maart 2022

zondag 20 maart 2022

Dominantie

Het is onrustig in de wereld. Corona lijkt vertrokken maar dat is alleen in de ziekenhuizen te merken. Oorlog met Rusland is de nieuwe dreiging.

Mensen worden murw hiervan. Op een andere manier is er een ‘op je hoede’. De dreiging lijkt ver weg, maar deze kan ineens omslaan. De wereld houdt zijn adem in.

Als je je adem inhoudt, komt er gebrek aan ruimte. Je krijgt het benauwd en bent meer de stappen van de ander bezig dan die van jezelf. Wachtend op ‘wat er komen gaat’. Europa en de NAVO zetten wel sancties neer…maar toch neemt Poetin te veel ruimte in.

Er is een (on)bewust veld tussen Het Westen en Rusland. De diepste angst bij ons is een kernoorlog. De dominante voelt dit dus kan nog verder optrekken. Ondertussen krijgt hij te weinig ‘nee te horen’ en raakt hij nog verder van zijn hart vandaan.

Herken je een dominant persoon in je omgeving? Weet dan dat hij/zij een heel duidelijk ‘nee’ moet voelen en horen. In eerste instantie is er dan boosheid of soms zelfs een ontploffing. Loop dan weg en laat diegene met rust. Geef hem of haar de tijd om erover na te denken. Wanneer dit na een paar dagen is gezakt, is er capitulatie. Hierdoor weet zij/hij ineens zijn plek, voelt hij zich rustiger in zijn lijf en hoofd.

In het geval van de oorlog van nu, kunnen we alleen meer afwachten. En daarbij hopend en biddend dat door Europa en de NAVO de juiste stappen worden genomen. Dit ligt niet in onze cirkel van invloed.

Wil je toch je steun laten zien, volg op instagram: Volodymyr Zelensky, president van de Oekraïne. Hoe meer steun, hoe beter!


Kun je loslaten?

Stress ontstaat wanneer je te druk bent in je hoofd. Het piekeren en malen in je hoofd komt omdat je bepaalde gebeurtenissen of gesprekken niet los kunt laten, het lukt je niet deze te relativeren. Ze raken jou in bepaalde emoties.
Wil je weten of je goed kunt loslaten? Doe dan deze test.

Het resultaat van de twintig vragen wordt naar je e-mailadres gestuurd.

Relatietip: Laat de test ook door je partner invullen, maar dan over jou. Vergelijk de scores van je eigen test met die van je partner en praat over de verschillen. 


Nieuw: coaching sessie

Iedereen loopt wel eens vast in zijn leven. Je zoekt dan een luisterend oor bij familie of vrienden. Vaak is dat dan genoeg om een stap verder te kunnen maken. Je 'weet' weer wat goed voor jou is.

Wanneer je advies vraagt aan meerdere mensen, zou je hoofd juist vol kunnen raken. Dit gebeurt ook wanneer je naasten emotioneel betrokken zijn bij jou en niet objectief kunnen meekijken. Hierbij raak je 'je weten' juist kwijt.

Op veler verzoek geef ik ook coaching sessies.  Ik 'kijk' dan mee met jouw probleem en voel in wat voor jou het beste voelt.
Omdat ik niet emotioneel betrokken ben bij jou, kan ik neutraler werken. Het gaat erom dat jij weer 'uit je hoofd gaat' en 'het hart van je pad' gaat voelen. Dat is het enige pad waar je heel blij van wordt. 


Losse eindjes

Om te voorkomen dat je hoofd overvol raakt, is het aan te raden om losse eindjes (bijvoorbeeld: financiële afhandelingen en stilstaan bij een rouwproces) niet voor je uit te schuiven. Het leven is veel prettiger wanneer je hoofd leeg is.

Lees verder >


De juiste afslag

Door allerlei omstandigheden neem je in het leven wel eens de verkeerde afslag. Niet alleen het IQ maar ook je EQ (Emotionele intelligentie) is debet hieraan. Er is moed voor nodig om een keuze te maken vanuit je hart.

Lees verder >


Paniek

Wanneer angsten zich opstapelen ontstaat er paniek. Het milieu, corona en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgen voor angsten. Blijf bij jezelf en activeer deze niet!

Lees verder >


< Terug