Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief december 2021

dinsdag 21 december 2021

Eerlijkheid

Aan het eind van het jaar maken veel mensen de balans op. Durf je eerlijk te voelen wat goed voor jou is? Durf je voor jezelf te kiezen? Durf je de keuze te maken om je eigen pad te bewandelen in plaats van dat van je ouders? Durf je ‘nee’ te zeggen tegen je partner? Durf je tegen je vriendin te zeggen wat je kwetst?

Wanneer je dit doet, zal je moeten dealen met de boosheid, het onbegrip en de teleurstelling van de ander. Vooral voor hele gevoelige mensen, die de emoties van anderen haarfijn aanvoelen, is dit best moeilijk. De angst voor de emoties van de ander ligt eraan ten grondslag.

Durf je ‘sorry’ te zeggen wanneer je het niet goed gedaan hebt? Durf je toe te geven dat je het allemaal niet trekt?

Wanneer je dit doet zal je met je eigen criticus moeten dealen: de boosheid naar jezelf, je hoge lat maar ook je faalangst komen om de hoek kijken. De angst voor je onzekerheid, je schaamte en schuld is een diepere emotie laag.

Het is belangrijk in je leven om jezelf in de spiegel te kunnen aankijken. Wanneer je liegt tegen jezelf, kijk je weg. Pas wanneer je eerlijk en oprecht bent en daar ook naar handelt, voel je trots! Dan geef je jezelf een schouderklop.

Ik wens iedereen hele liefdevolle kerstdagen en een eerlijk-naar-jezelf-kijkend 2022!


Lockdown 19 december 2021

In deze lockdown val ik onder de (para)medische contactberoepen en is mijn praktijk gewoon open.
Het hart van Delfland is gesloten in week 52: maandag 27 december 2021 t/m 31 december 2021.


Nieuw: coaching sessie

Iedereen loopt wel eens vast in zijn leven. Je zoekt dan een luisterend oor bij familie of vrienden. Vaak is dat dan genoeg om een stap verder te kunnen maken. Je 'weet' weer wat goed voor jou is.

Wanneer je advies vraagt aan meerdere mensen, zou je hoofd juist vol kunnen raken. Dit gebeurt ook wanneer je naasten emotioneel betrokken zijn bij jou en niet objectief kunnen meekijken. Hierbij raak je 'je weten' juist kwijt.

Op veler verzoek geef ik ook coaching sessies.  Ik 'kijk' dan mee met jouw probleem en voel in wat voor jou het beste voelt.
Omdat ik niet emotioneel betrokken ben bij jou, kan ik neutraler werken. Het gaat erom dat jij weer 'uit je hoofd gaat' en 'het hart van je pad' gaat voelen. Dat is het enige pad waar je heel blij van wordt. 


Vergoedingen 2022

Krijg jij de sessies van Het hart van Delfland niet vergoed? Je kunt tot 1 januari 2022 overstappen op een andere zorgverzekering. Mijn therapievorm valt onder integrale therapie.
Reken dan wel uit of het de moeite is om elke maand meer te betalen in plaats van het gemiddelde van vijf sessies in de praktijk. In het nieuwe jaar kost een sessie wederom 80 euro.

Blogs


Op eigen voeten

Het is best moeilijk om met je gevoel op eigen voeten te staan. Wanneer je dit als kind eng vindt, kun je in de overleving van vechten, vluchten of bevriezen terecht komen. Op eigen voeten zul je verantwoording moeten nemen voor de keuzes en daden. Een hoge lat maar ook faalangst kunnen dit proces behoorlijk in de weg zitten.

Lees verder >


Hechting

Waarom gaat het ene kind van vier jaar makkelijk naar school en schiet een ander kind in allerlei krampen? Vaak ligt de hechting van het kind aan de basis van dit systeem.

Lees verder >


Worsteling

Soms kom je met je jonge kind ongewild in een negatieve spiraal. In dit blog lees je hoe dat gaat en wat een oplossing zou kunnen zijn. Vraag jezelf bij de opvoeding altijd af: "Heb ik je touwtjes nog in handen?"

Lees verder >


< Terug