Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief september 2021

dinsdag 21 september 2021

Na een heerlijke vakantie, waarin ik het wandelen in de bergen van Zwitserland en Frankrijk ontdekt heb, ben ik uitgerust teruggekomen. Ik zou het iedereen aanraden om met een camper weg te gaan. Je bent lekker in de buitenlucht en voelt een enorme vrijheid.

In mijn gezin hebben ze het wielrennen ontdekt. Ik ben de enige in het huis waarvan het hart niet sneller gaat kloppen bij het zien van wielrenkleding, strava en wedstrijden.

Mijn hart versnelt bij wandelen en buitenzwemmen. Het is toch iets bijzonder dat iedereen een ander gevoel heeft bij een sportactiviteit. Wat mij raakt is de rust om de alle dieren te zien maar ook de toenemende fitheid van mijn lichaam. Omdat ik in de winter doorzwem, kan ik nu ook beter tegen kou.

Spiegel

Sommige kinderen maar ook volwassenen hebben moeite om verantwoording voor hun leven te nemen. De keuze om naar school te gaan, de keuze om vrienden te maken, de keuze voor werk en een relatie. En op latere leeftijd ontstaat dan eventueel de verantwoording voor het zorgen voor je kinderen; dat je ze begrenzing geeft maar ook zorgt voor verbinding (weet waar ze me bezig zijn, oprechte interesse).

Jonge kinderen moeten begeleid worden in ‘het verantwoordelijk voelen’ voor je leven: dat ze hun schouder zetten onder activiteiten die ze moeilijk vinden maar die wel moeten. Wanneer jonge kinderen niet op hun eigen voeten worden gezet en leren doorzetten, ontstaan er op latere leeftijd verbindingsproblemen.

Ik ken onderhand een aantal jongvolwassenen waarbij dit niet gelukt is. Ze zitten thuis, zonder doel, zonder vooruitzicht op een leven met voldoening. Maar er zijn ook ouders die weinig of geen contact meer met hun kinderen hebben omdat ze de verbinding zijn kwijtgeraakt.

Mijn motto in het leven is om op mijn 80e levensjaar trots te kunnen zijn op mijn gedrag en daadkracht. Ik wil mezelf eerlijk in de spiegel kunnen aankijken. Tot nu toe lukt dit goed:).


Anoniem Cliëntenonderzoek

Al vanaf januari 2021 werk ik met het programma Evicare. Het handige hiervan is dat mensen een bevestiging en herinnering krijgen van de afspraak. Wat voor mij van meerwaarde is, dat er een anoniem cliëntenonderzoek wordt gestuurd over mijn prestaties.

Mijn praktijkruimte wordt soms niet als optimaal ervaren. Het is nogal gehorig in het gebouw, zeker als de wachtkamer vol zit. Er hangt in de ruimte een briefje ‘geen lawaai aub’. Helaas geeft niet elke wachtende (voor een andere discipline) gehoor hieraan.
 
Het gemiddelde cijfer dat ik van 41 evaluaties heb gekregen is een 9. Ik ben hier enorm trots op! Ik word als positief, rustig en ‘ de ander direct doorzien’ ervaren.
Ik wil iedereen, die deze ingevuld heeft, enorm bedanken.


Restklachten Corona

Ondertussen komen er mensen in mijn praktijk die restklachten hebben van corona. Corona kan op je zenuwen gaan zitten, waardoor er veel vermoeidheid ontstaat, moeite met ademen, zwabberbenen en een overprikkeldheid van het hoofd. De combinatie van mijn emotiemethode met de cranio-sacale massage zorgen ervoor dat deze klachten verminderen of zelfs weggaan. En daar zijn vaak maar een paar sessies voor nodig.

Blogs


Te weinig wilskracht

Wilskracht is een zeer belangrijk item om je doelen te bereiken. Maar wat nu wanneer je te weinig wilskracht voelt? Wanneer je teveel belangrijke zaken laat liggen? Uiteindelijk zal je omgeving signalen gaan geven.

Lees verder >


Je verliezen in de liefde

Soms weet je dat een relatie niet goed voor je is. Maar kun je door bepaalde overtuigingen en angsten niet loskomen.

Lees verder >


< Terug