Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief juni 2021

dinsdag 22 juni 2021

Er komt weer ruimte in ons leven. De lockdown is aan zijn eind. Het is fijn om weer een beetje in het normaal te kunnen leven. Daar heeft iedereen behoefte aan:)

Afgelopen maand heb ik officieel het 10-jarig bestaan van mijn praktijk gevierd. Vanwege dit tweede lustrum geef ik aan alle (oud)-cliënten van mijn praktijk de cursus online Stress Loslaten gratis weg. Mocht je dit cadeau niet gekregen hebben, mail me dan: info@hethartvandelfland.nl o.v.v. gratis cursus Stress Loslaten. Dan stuur ik alsnog de link naar je toe.


Gevoel naar je kinderen

Weet je dat je verschillende gevoelens kunt hebben naar je kinderen? Bij de een kun je meer liefde voelen dan bij de ander. Met de volgende oefening kun je zelf kijken hoe dat bij jou zit.

Oefening
Ga rustig op je bed liggen: adem rustig naar je buik, adem in en adem uit, adem in en adem uit.

Zet de eerstgeborene voor je. Hoeveel meter staat deze van je af? Hoe voel je je naar hem/haar?
Zet diegene die als tweede geboren is voor je. Hoeveel meter staat deze van je af? Hoe voel je je naar hem/haar?
Doe dit ook met de eventuele andere kinderen.

Vragen
Staan je kinderen even ver van je af?  Of is hier verschil tussen. Dan is er ook verschil in gevoel. Bij wie voel je meer afstand? Bij wie voel je meer liefde? En wie kun je wel opvreten, zo leuk is hij/zij?

Balans
Werk aan het gevoel naar je kinderen toe. Kinderen van deze tijd zijn heel gevoelig en voelen hoe jij je voelt naar hen. Elk kind in jouw gezin heeft recht op hetzelfde zachte gevoel van jou. Dat is de basisliefde die je je kind meegeeft.

Er is pas balans wanneer je alle kinderen even ver van jou af staan. Zelfs bij de allerjongste…
En nu hoor ik je denken…”ja maar…hij/zij is nog zo klein!” Ga eens goed observeren wat voor gedrag de kleinste vertoont? Het is juist ‘de hand boven het hoofd’ wat het kind het gevoel geeft dat hij heel veel kan maken.

NB
Als je geen kinderen hebt, kun je deze oefening ook doen naar je vrienden/vriendinnen of collegae. Bij hen is het echter niet noodzakelijk om hetzelfde gevoel te hebben. Dat komt omdat je zelf kiest bij wie je je het fijnste voelt. Maar het laat wel zien hoe jij het voelt. Leef je in onmin met iemand, vraag je jezelf dan af of erover te praten met diegene de moeite waard is. Kies voor vrienden waar je blij van wordt!


Restklachten Corona

Ondertussen komen er mensen in mijn praktijk die restklachten hebben van corona. Corona kan op je zenuwen gaan zitten, waardoor er veel vermoeidheid ontstaat, moeite met ademen, zwabberbenen en een overprikkeldheid van het hoofd. De combinatie van mijn emotiemethode met de cranio-sacale massage zorgen ervoor dat deze klachten verminderen of zelfs weggaan. En daar zijn vaak maar een paar sessies voor nodig.


Vakantie

De zomer komt eraan en dat is een periode van uitrusten en opladen. Wij gaan dit jaar wederom met z’n tweeën met een camper rondtrekken. (Geen idee welke land geel is tegen die tijd…)

De periode van 20 juli t/m 11 augustus 2019 is de praktijk dicht. Ik ben summier per email te bereiken en het telefonisch spreekuur vervalt.
Ik wens iedereen een hele fijne vakantie toe, geniet van elkaar en kom weer heelhuids terug!

Blogs


Discriminatie van de zorg

De complementaire zorg wordt door de reguliere zorg vaak niet als volwaardig gezien. Wij zijn niet wetenschappelijk bewezen. Dat de regering dit ook zo ziet, bleek bij de tweede lockdown.

Lees verder >


Coronadrama

Dat Corona onderliggende verhoudingen in een gezin extra blootlegt, geeft dit blog weer. Op alle niveau's zijn er slachtoffers door Corona.

Lees verder >


Perfect

Door social media, lijkt het leven een bepaalde perfectie te moeten hebben. Wanneer je dit obsessief nastreeft, kun je zwaar depressief worden.

Lees verder >


< Terug