Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief maart 2021

maandag 22 maart 2021

Wat een ontzettende verdeeldheid geeft corona in ons land, in families en tussen vrienden. Mensen zijn of vóór de coronamaatregels of tegen. Het vergt veel van de mensen om zich in te houden. Dat merk ik aan mezelf wanneer ik in de praktijk hoor dat mensen gewoon nog verjaardagen vieren met hun familie of als mensen zich (met klachten) niet laten testen. Ik vind het schrijnend voor de ondernemers die niet open mogen vanwege de lockdown.

Ik vind het zorgelijk voor de besmettingen en de druk op de zorg. Mijn dochter werkt op de Covid-afdeling in het ziekenhuis als verpleegkundige, ik hoor de verhalen uit eerste hand. Mensen die besmet zijn geraakt (en overlijden) omdat ze na een heel jaar thuiszitten één afspraak in het ziekenhuis hadden. Besmette familieleden die hun vader of moeder komen brengen en die vervolgens dan nog door het hele ziekenhuis lopen (en dus alles aanraken) en daardoor voor herbesmettingen zorgen.

Er zijn mensen in mijn praktijk wiens ouder(s) door hen besmet zijn geraakt en zijn overleden. Ik krijg depressieve pubers in mijn praktijk die zich opgesloten voelen in de lockdown. Ik krijg ontzettende angstige mensen in mijn praktijk die zich al vijftig keer hebben laten testen omdat ze zo bang zijn om het te krijgen. Ik krijg mensen met restklachten die nauwelijks de trap op en af kunnen. Ik spreek een vrouw die op een etentje besmet is geraakt door een vriend (die niet gezegd had dat hij getest was) en nu al maanden geen smaak of reuk heeft. Corona geeft heftige verhalen.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk uit de verdeeldheid te blijven. En al deze verhalen goed los te laten. Zorg ervoor dat je doorgaat met je leven en kijk wat er nog wel kan. Corona brengt ook iets positiefs met zich mee. Ikzelf heb na vijfenvijftig jaren ontdekt dat ik het hartstikke leuk vind om te zwemmen in open water. En omdat ik water voor mijn deur heb, ga ik met mijn buurvrouw twee keer per week die koude plons in. Het is genieten!

Voor wat betreft mijn persoonlijke ontwikkeling kan ik nog vertellen dat ik een betere balans heb gevonden in werk en ontspanning. Na al die jaren hard werken (praktijk opzetten, boeken schrijven en cursus ontwikkelen), merk ik nu aan mezelf dat ‘het vele moeten en de haast’ eraf is. Hierdoor geniet ik veel meer van het leven. Dit geeft ruimte aan de onverwachte momenten van verdieping met mezelf en andere mensen. Het is een aanrader:)


Restklachten Corona

Ondertussen komen er mensen in mijn praktijk die restklachten hebben van corona. Corona kan op je zenuwen gaan zitten, waardoor er veel vermoeidheid ontstaat, moeite met ademen, zwabberbenen en een overprikkeldheid van het hoofd. De combinatie van mijn emotiemethode met de cranio-sacale massage zorgen ervoor dat deze klachten verminderen of zelfs weggaan. En daar zijn soms maar een paar sessies voor nodig.


Evicare

Vanaf 1 januari 2021 ben ik officieel begonnen met de software Evicare. Dit is een programma waarbij de resultaten van de behandelingen tussentijds getoetst worden, er een keurmerk komt van ‘aantoonbaar beter’ en er een vermelding komt op de therapeuten kaart.
In de vorige nieuwsbrief stond dat je kon inschrijven in een online agenda op mijn website. Dat was de bedoeling maar ik heb besloten om eerst een aantal maanden de agenda voor mezelf te houden. Na wat opstartproblemen kan ik zeggen dat het programma zeker voldoet.


Niet op één lijn!

Opvoeden is best moeilijk. Het is noodzaak dat je als ouders zoveel mogelijk op één lijn zit. En dat proces is er een met vallen en opstaan.

Lees verder >


Weer grip

Ben je in een negatieve spiraal beland met je peuterpuber? Lees hier hoe je de liefde weer kunt laten zegevieren.

Lees verder >


Balans in het gezin

Het lijkt wel alsof er in een gezin een algemene rolverdeling tussen mannen en vrouwen bestaat. Vrouwen zijn meestal zorgzaam en luisteren goed naar de emoties van hun kinderen.Mannen zijn veelal kordater en zeggen vlugger waar het op staat. Dat gebeurt soms met een harde toon. Hoe krijg je hier nu balans in? Lees hier de tips.

Lees verder >


< Terug