Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief december 2020

woensdag 23 december 2020

‘Corona’ is het meest besproken woord dit jaar.
4 december kreeg ik zelf een omhelzing van dit virus. En dat viel toch echt niet mee, een aantal dagen heb ik met twee kruiken op bed gelegen.

Toen ik net weer opkrabbelde besloot de regering om alle complementaire zorg niet meer te laten werken tot 19 januari 2021.
Maar vandaag, woensdag 23 december 2020, hoorde ik dat mijn praktijk toch weer open mag. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Ik wens iedereen, ondanks alles, hele fijne dagen en een coronavrij en gezond 2021!


Lockdown

Vanwege de lockdown moet ik op 1 ½ meter afstand blijven. Ik mag helaas niet masseren, behalve wanneer een huisarts toestemming geeft voor een medische noodzakelijk doorverwijzing naar mij. (Net zoals een fysiotherapeut).  Een sessie is ook in 2021 tachtig euro.

In deze lockdown is het ook mogelijk om via de telefoon een sessie in te plannen (40 minuten voor 40 euro) Dit werkt ook goed.
Deze sessie wordt vergoed mits je een aanvullende zorgverzekering hebt.


Petitie tekenen

Een kwart van de Nederlandse bevolking vindt alternatieve geneeswijzen, zoals acupunctuur of osteopathie, minstens zo waardevol als reguliere geneeskunde. Vooral vrouwen hechten veel waarde aan alternatieve en complementaire zorg. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gemiddeld wordt een 7,9 voor complementaire zorg gegeven. 
Ook de contactberoepen van de complementaire zorg moeten in deze lockdown open zijn. Hun hulp is hard nodig! Tekenen jullie mee?


Vergoedingen 2021

Alle zorg wordt duurder en ook in de pakketten van de aanvullende verzekeringen wordt gesneden. De meeste zorgverzekeringen keren bij psychosociale hulp per dag 40 euro in plaats van 50 euro uit. Zie hier het nieuwe overzicht voor 2021. Wellicht wil je nog overstappen.
DSW en Zorg & Zekerheid vergoeden mij niet!


Online cursus met de emotiemethode

Het is fijn om af en toe aan je emotionele systeem te werken. Je voelt je dan, ondanks deze heftige tijd, toch rustig met een leeg hoofd.
Mijn online cursus ‘Stress loslaten’ is weer door een testpanel bekeken en krijgt nu het cijfer 8. Ik ben heel blij dat het mij gelukt is om mijn emotiemethode aan te kunnen bieden via een online cursus.

De methode lijkt misschien heel moeilijk, maar als je deze leert, is het kinderlijk eenvoudig. Ik heb nog steeds een hele grote wens, namelijk dat heel veel mensen in Nederland mijn methode leren, zodat iedereen zich veel rustiger voelt.

Jullie zijn al jaren mijn ambassadeurs en door jullie is mijn praktijk gegroeid tot wat deze nu is. Als dank hiervoor kunnen jullie tot 19 januari 2021, tijdens deze lockdown, deze cursus voor 35 euro (in plaats van 45 euro) verkrijgen. Geloof me, je krijgt veel waar voor je geld!   


Evicare

Al enige tijd is mijn grote wens om Practice Based Evidence te werken. Dat wil zeggen dat de effectiviteit van mijn behandelingen gemeten worden en daarmee mijn complementaire zorg als gelijkwaardige zorg te integreren binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

In november heb ik Evicare (praktijksoftware) aangeschaft. Dit is een programma waarbij de resultaten van de behandelingen tussentijds getoetst worden en er uiteindelijk een keurmerk komt van ‘aantoonbaar beter’ en een vermelding op de therapeuten kaart.

Wat betekent dit nu voor jullie?
Vanaf 1 januari 2021 kun je in een agenda op mijn website een afspraak maken. Je krijgt dan een korte vragenlijst (3 minuten) toegestuurd, die ingevuld moet worden.
Tussen de afspraken door, is het wenselijk dezelfde vragenlijst in te vullen, zodat er zichtbaar is op welke vlakken er verbetering te zien is en wat nog aandacht verdient.
Drie maanden na de laatste sessie volgt dezelfde vragenlijst. Ik hoop dat ik jullie niet te veel hiermee belast.

En ik geef mezelf een paar maanden om te kijken of dit systeem mij bevalt.

Blogs:


Vanuit welk brein reageer jij?

Het is interessant om te weten dat de mens drie breinen heeft. Er is een overlevingsbrein, een emotioneel brein en een rationeel brein. Wanneer je het gedrag onder de loep neemt, kun je analyseren welk brein wordt aangesproken. Het werken aan je emoties zorgt ervoor dat er meer balans komt tussen de hersendelen.

Lees verder >


Het coronabondje

Als je bent ingehaald door het virus, ligt je wereld even stil.

Lees verder >


Beste meneer Mark Rutte en meneer Hugo de Jonge

Als we een totale lockdown krijgen, voel ik me niet als volwaardig therapeut behandeld.

Lees verder >


< Terug