Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief september 2020

dinsdag 22 september 2020

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in Europa een wettelijk verplichte keuring van je auto om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994.

Het is jammer dat er geen wet bestaat voor de keuring van emoties.

Door coronamaatregelen ontstaan er allerlei opstootjes bij jongeren in Nederland. Ze voelen zich beperkt in hun ruimte. Ze missen de grootse evenementen en het losgaan op muziek. Ze vervelen zich en worden baldadig en uitdagend. Ze kunnen niet meer bij zichzelf blijven en ze zijn hun gevoel kwijt….. Dit resulteert in veel problemen in allerlei wijken in Nederland. De politie heeft zijn handen vol.

Als je volloopt met spanningen, raak je je gevoel kwijt. Als je je gevoel kwijt bent, maakt het niet meer uit wat je een ander aandoet. Omdat je geen angst, schuld en schaamte kunt voelen, reageer je hard en ben je ervan overtuigd dat je op een juiste manier voor je eigen rechten opkomt. Je kunt niet meer invoelen wat jouw gedrag teweegbrengt bij de hulpverlener, politie of medemens tegenover je. Pas als het leed is geschied, ga je wellicht weer voelen. Maar dan is het al te laat, je leven kan getekend zijn door die ene misstap die je hebt gemaakt.

Wanneer je je spanningen loslaat, voel je weer je hart. En daar word je blij van. Hierdoor kun je weer op een goede manier je grenzen aangeven en voel je je rustig. Je komt weer in de flow van het leven en je kunt weer genieten van kleine dingen, gewoon waar het leven om draait: de aandacht voor jezelf, de ander en de natuur.

Wanneer je aan je eigen innerlijke emotionele systeem van boosheid, verdriet en angst (schaamte en schuld) werkt, kom je steeds dieper in de laag van (zelf) vertrouwen. Vooral de angst laag heeft af en toe een APK nodig, er zijn namelijk heel veel verschillende soorten angsten. Hierna kun je er weer een hele tijd tegenaan.

Als een emotionele apk een verplichting zou worden, zou de wereld er een stuk beter uitzien!

Ken je iemand die geïnteresseerd is in werken aan een eigen emotionele innerlijke ontwikkeling of die van zijn/haar kind(eren)? Stuur deze nieuwsbrief gerust door!


Emotietest

In Nederland zijn we de tweede corona golf ingegaan. Misschien zie je ertegenop of wellicht heb je vertrouwen dat je deze wel aankunt.

Wil je weten of jij goed kunt loslaten, doe dan hier de emotietest.


Coronamaatregelen Praktijk

Willen jullie, wanneer er ziekteverschijnselen bij jou of je kind zijn, NIET komen. (kosteloos annuleren) Handen wassen en anderhalve meter afstand houden is noodzakelijk. Met masseren gebruik ik een mondkapje.

Wanneer je ziek bent, is het ook mogelijk om telefonisch een sessie te boeken. (De kosten zijn gelijk aan een gewone sessie)
Ik hoop dat mijn praktijk virusvrij blijft!

Blogs


De gevoelige moeder

Wanneer je zelf als moeder onzeker bent en weinig eigenwaarde voelt, kunnen er in de puberteit problemen ontstaan. In de tijd van nu mogen kinderen hun emoties uiten. Als jij niet gewend bent om dit ook te doen, ontstaat er een scheve verhouding.

Lees verder >


Psychosomatische klachten

Wanneer de dokter onvoldoende raad weet met deze klachten en medisch onderzoek geen bewijs levert voor een lichamelijke oorzaak, spreken we van psychosomatische klachten. Je kunt dan gaan kijken welke psychische of sociale factoren een rol zouden kunnen spelen in het in stand houden van de lichamelijke problemen.

Lees verder >


< Terug