Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief juni 2020

maandag 22 juni 2020

                ‘Loslaten is niet ontkennen maar accepteren!'

Al drie maanden zijn we in coronatijd en verschillende bedrijven hebben zwaar. Na de overvolle IC’s is nu de beurt aan de economie om weer op te krabbelen. Ik vind het ontzettend triest voor alle overledenen en ook voor al die bedrijven, die dit virus niet gaan overleven. En ik ben bang dat we nog wel even met deze situatie zullen moeten dealen. Het is  wachten op medicatie of een vaccin. In 1920 doofde de Spaanse griep na twee jaar vanzelf uit!  
Ik wens dat we hier eerder uitkomen.

De toestroom naar mijn praktijk is na 16 maart 2020 gehalveerd. En dat gaf mij ruimte om mijn online cursus ‘Stress Loslaten’ te herschrijven.
In november 2019 heeft een testgroep mijn cursus bekeken. Het gemiddelde cijfer dat ik kreeg was een 7,4. Nou ben ik best een perfectionist;)! Ik kwam tot de ontdekking dat ik de afgelopen twee jaren (door een aantal ‘zwaardere’ cliënten) intuïtief een toevoeging heb gemaakt op mijn emotiemethode. 

Op dit ogenblik wordt deze cursus technisch in elkaar gezet. Mijn grote wens is dat mensen die niet in mijn praktijk zijn geweest, deze methode ook leren kennen. En dat het dus haalbaar is om online energetisch te werken. Ik ben benieuwd of dit gaat lukken.

Ik ben dan ook op zoek naar mensen (die mijn cursus niet kennen) die de online cursus Stress Loslaten de komende maanden zouden willen testen. Ken je iemand? Graag een mail naar info@hethartvandelfland.nl onder vermelding van testpanel2 cursus.


Vakantie

Het hart van Delfland is dicht van dinsdag 28 juli t/m zondag 16 augustus 2020. Het telefonisch spreekuur vervalt en ik ben summier te bereiken via mail. Ik wil iedereen een fijne maar vooral gezonde zomer wensen. Probeer tussen de anderhalve meter en mondkapjes toch uit te rusten. Blijf gezond!


Emotietest

Nu de maatregelen versoepeld worden, gaan we pas voelen onder welke druk we geleefd hebben. Omdat we in huis zo opgepropt hebben gezeten, zijn er flink wat aanvaringen/confrontaties geweest.

Wil je weten of jij goed kunt loslaten, doe dan hier de emotietest.


Coronamaatregelen Praktijk

Willen jullie, wanneer er ziekteverschijnselen bij jou of je kind zijn, NIET komen. (kosteloos annuleren) Er wordt handen gewassen, we houden anderhalve meter afstand en met masseren gebruik ik een mondkapje. Ik hoop virusvrij de zomer door te komen.

Blogs


Weerstand

We zitten opgesloten in ons huis en als we naar buitengaan moeten we afstand houden. Wanneer we te dicht bij anderen komen, kunnen we besmet raken met het coronavirus. Het zijn vooral de ouderen die moeite hebben met afstand houden.

Lees verder >


De gescheiden vader

Maar al te vaak verliezen pubers na een (vecht)scheiding het contact met één van de ouders. De sleutelzin in deze situatie is: heel veel investeren in je kinderen!

Lees verder >


De emotielagen

Individuatie, zoals Jung (grondlegger van de analytische psychologie 1875-1961) dat zo mooi verwoordde, is het proces waarbij het bewustzijn van een persoon geïndividualiseerd en gedifferentieerd wordt van andere personen. Hierbij ga je door boosheid, verdriet en angst (onzekerheid, schaamte en schuld) heen. De angstlaag is de meest lastigste.

Lees verder >


< Terug