Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief maart 2020

vrijdag 20 maart 2020

En dan zitten we met z’n allen in een surrealistische film die Corona heet. Er zijn momenten dat je het vergeet.  Maar waar je ook komt, je wordt met je neus op de feiten gedrukt! De lege schappen bij de supermarkt, het afstand houden, je handen wassen, de nieuwsberichten van de financiële markt en het oplopen van het aantal mensen dat besmet is. En ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik ben ook veel meer bezig met mijn gezondheid: hoest ik al of word ik al verkouden?

Tegelijkertijd ontstaat er ook een saamhorigheidsgevoel. Het bosje bloemen wat je koopt om de bloemenmarkt niet te vergeten of het tasje met boodschappen hangend aan de deur van je ouders. Geregeld gaan onze gedachten naar de eenzame ouderen die alleen maar gebeld mogen worden.

Het is gek hoe vlug je anticipeert op de situatie. Als ik mensen te dicht bij elkaar zie staan, heb ik daar direct een gedachte bij..

Ik sprak een vrouw die er lacherig overdeed, ze zat gewoon nog met haar collegae dicht naast elkaar. Geen idee, dat door deze actie, er steeds meer besmettingen kunnen komen. Aan de ene kant klappen wij afgelopen woensdag voor de mensen in de zorg. Aan de andere kant kunnen wij door onze handelingen het aantal besmettingen tot grote hoogte brengen en belasten wij de zorg.

Mijn wens is dat iedereen in de Nederland zich houdt aan de regels van het RIVM. Wellicht kunnen we hiermee voorkomen het aantal ernstige besmettingen groeit. Bovendien ontstaat er geen volledige lockdown.  
Het voelt nu al opgesloten, laat staan als we ons huis niet meer uit mogen.

Ik wens iedereen veel gezondheid toe! Zorg voor elkaar!


Corona-maatregelen praktijk

Op dit ogenblik ben ik nog gewoon open. Afgelopen week had ik zelfs vijf nieuwe aanmeldingen. Omdat mensen op elkaars lip in hun huis zitten, is er wellicht nog meer vraag naar.

Willen jullie, wanneer er ziekteverschijnselen bij jou of je kind zijn, NIET komen. (kosteloos annuleren) Ik wil geen enkel risico nemen dat ik mensen aansteek.
Wanneer ik zelf ziekteverschijnselen krijg, hoor je het zo spoedig mogelijk. Dan gaat de praktijk dicht.

De behandelingen gaan aangepast gewoon door: vooraf wordt er handen gewassen, we houden anderhalve meter afstand en ik masseer alleen voeten. Ik geef geen cranio-sacrale massage.
Na afloop maak ik schoon wat aangeraakt is.

Wanneer je je ziek voelt en toch graag behandeld wil worden, kunnen we via videobellen ook belastende emoties losmaken.  (kosten 80 euro)
Ik heb dit al eerder gedaan (van de week maar ook vorige maand met iemand uit Australië) met goed resultaat, het kost mij wel meer energie vandaar dat de kosten gelijk zijn aan een gewone sessie.

Omdat er per uur afgebeld kan worden, ontstaan er bij mij soms tussenuren. Schroom niet om te bellen, wanneer de nood hoog is. 

Blogs


Blog: Kun je schuld en schaamte voelen? (deel 1)

In het gebied van onzekerheid en angsten liggen ook de emoties: schaamte en schuld. Je zou kunnen zeggen dat deze emoties totaal overbodig zijn. In dit blog beschrijf ik, wat er kan gebeuren, wanneer je als mens geen schaamte of schuld kunt voelen.

Lees verder >


Blog: Kun je schuld en schaamte voelen? (deel 2)

In het vorige blog (deel 1) zien we een reactie van een vader wanneer zijn dochter het schrift van de ander vernielt. Hij wappert straf weg en en neemt de actie niet serieus. In dit blog beschrijf ik waarom het nodig is om schuld en schaamte te voelen.

Lees verder >


Sexualiteit en emoties

Ook bij de sex kunnen er veel belastende emoties in de weg zitten. Wanneer je niet ontspannen seks kunt hebben, kun je er niet of onvoldoende van genieten. De emotiemethode helpt om losser te worden in bed.

Lees verder >


Angst voor het virus!

Stap je in de angsttrein voor het virus of probeer je bij jezelf te blijven? Doemdenken is makkelijk maar niet heel handig. Wil je de controle over de verspreiding van het virus? Onmogelijk. We moeten mee met de flow!

Lees verder >


< Terug