Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief december 2019

vrijdag 13 december 2019

Wat vliegt de tijd. Het is een cliché maar zo voelt het wel. Zojuist zijn mijn kerstspullen alweer uit de doos, maar ik heb het gevoel dat ze er net in zitten;)
'Time flies when you're having fun'. Het is een goed teken!

Op naar het kerstdiner… mijn nagerecht van vorig jaar was nogal zwaar. De bananenpie met bitterkoekjes was niet weg te krijgen. Helaas is koken niet echt mijn sterkste punt ;(
Dit jaar een nieuwe kans.

Waar ik wel succesvol in ben, is in emoties. Ik merk dat er steeds meer instanties zijn die naar mij doorsturen. Ook de GGZ weet mij soms al te vinden. Vooral als mensen heel veel denken en de cognitieve gedragstherapie maakt het denken nog meer, verschijnen ze in mijn praktijk. Cliënten komen uit het hele land, zelfs uit de hele wereld. Diegene die het verst weg woont, komt uit Cambodja en is via buren bij mij beland. En zo af en toe in vakanties komen ze een shotje 'Hart' halen. Het is een dankbaar beroep.

"Vind je het niet saai?", vroeg één van mijn vriendinnen vorige week aan mij. Ik ben tenslotte de hele dag aan de gang met mijn tuinslang en douchekop. Nee, saai is het nooit! Ieder mens heeft andere verhalen en ook de uitwerking van mijn methode op mensen verschilt. Het leukste aan mijn beroep is de verrassing van de mensen dat de methode werkt en ook hoe die werkt. Het feit dat ze er niet over na hoeven te denken en dat er toch een verandering is, is een feestje. Ook voor mij. Ik heb mijzelf beloofd dat ik ook in mijn volgend leven dit beroep wil hebben;)

Bovendien heb ik ook nog mijn online cursus. Uit veel reacties van het testpanel blijkt dat de cursus te veel theorie en teveel oefeningen bevat. Ik was iets te enthousiast en heb er teveel ingepropt. Het cijfer dat het testpanel aan de cursus geeft, ligt tussen een 6 en een 9. De komende maanden ga ik er voor zorgen dat de cursus compacter en beter hanteerbaar wordt. Het wordt opnieuw een uitdaging voor mij en ik heb er, doordat ik minder ben gaan werken, ook tijd en zin in. Ondertussen verschijnt maandelijks een blog op de website, twee keer per week een klein bericht op Facebook en één keer per week is LinkedIn aan de beurt.

Tot slot wil ik iedereen hele fijne dagen toewensen. Geniet van elkaar en een gezond en liefdevol 2020!


Visitatie van mijn praktijk

In september heeft beroepsvereniging VIV mijn praktijk bezocht, met als doel vast te stellen of de praktijk voldoet aan hun voorwaarden. Twee visiteurs hebben mijn gehele praktijk, van brandblusser tot aan facturen, aan hun onderzoek onderworpen. En gelukkig is mijn praktijk meer dan goed bevonden! Deze visitatie is één keer per vijf jaar, dus ik kan voorlopig weer vooruit.


Tarief/Vergoeding

Bijna alle zorgverzekeringen blijven mijn behandelingen vergoeden in 2020. DSW en Zorg en Zekerheid nog steeds niet, helaas. Mocht je over willen stappen, kun je dat doen voor 31 december 2019. Overigens heb ik veel DSW-ers in mijn praktijk, kennelijk hebben ze het geld ervoor over.
Vanaf 1 januari 2020 gaat de prijs van een sessie omhoog van 75 euro naar 80 euro.

Blogs:


Overhangen

Herken je ook dat je soms teveel van jezelf blootgeeft aan een ander? En dat vervolgens de ander 'ermee aan de haal gaat!' Bedenk goed bij wie je je hart lucht! Niet ieder mens kan hier respectvol mee omgaan.

Lees verder >


Liefde maakt blind

Als je verliefd bent, zie je de ander door een gekleurde bril. Je vindt de ander geweldig en soms zet je diegene zelfs op een voetstuk! Pas wanneer de relatie langer duurt, komt men erachter welke minpunten de partner heeft. Sommige mensen komen er pas heel veel later achter dat ze hun liefde eigenlijk helemaal niet goed kennen. En vaak ziet hun omgeving dit eerder dan zij.

Lees verder >


Blog: Kun je schuld en schaamte voelen? (deel 1)

In het gebied van onzekerheid en angsten liggen ook de emoties: schaamte en schuld. Je zou kunnen zeggen dat deze emoties totaal overbodig zijn. In dit blog beschrijf ik, wat er kan gebeuren, wanneer je als mens geen schaamte of schuld kunt voelen.

Lees verder >


< Terug