Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief september 2019

vrijdag 20 september 2019

De vakantie is omgevlogen en ik zit, zoals zo velen, alweer vol in het werkzame leven. Gelukkig heb ik wat souvenirs (waaronder koffiekopjes) uit die landen meegenomen, zodat ik er elke dag aan herinnerd word. Wat een ontzettend fijne reis naar Colombia, Costa Rica en Cuba heb ik gehad. Alles verliep van een leien dakje, we zaten in een flow met z'n vieren. En niemand is ziek geworden! Ik voel dankbaarheid dat ik in Nederland woon en niet daar! Wij boffen maar met Nederland waar de omstandigheden zoveel beter zijn dan daar.

Ik ben een paar uur minder gaan werken en wat doet dat mij goed. Ik had voorheen twee volle dagen van acht uur achter elkaar, waardoor ik de avond ertussen te weinig kon 'bijtanken'. De ochtend van de tweede dag kan ik nu besteden aan activiteiten waarbij ik mijn hoofd niet hoef te gebruiken, zoals sporten en het huis schoonmaken.
De verdeling van mijn energie is zoveel beter. Het is een aanrader!

De social marketing van mijn online cursus laat nog te wensen over. Mijn product is een energetische cursus en dat is via het internet nog niet bekend in Nederland. En onbekend maakt onbemind! Op dit ogenblik heb ik een groep mensen gevraagd om de cursus te bekijken en een recensie te schrijven. Ook gaat de prijs rigoureus naar beneden.
Hierna ga ik nog een poging wagen om Nederland te bereiken met mijn methode. Ondernemen is doorzetten! Het is een uitdaging en echt leuk om te doen.


Balans

Zo af en toe is het fijn om even stil te staan en de balans van je leven op te maken. Voor mij werkt het fijn om cijfers te geven aan het gevoel dat ik heb bij de volgende onderdelen van mijn leven:

  • Wat voor cijfer geef ik aan 'de tijd voor mezelf?'
  • Wat voor cijfer geef ik aan mijn relatie?
  • Wat voor cijfer geef ik aan de relatie met mijn kinderen?
  • Wat voor cijfer geef ik mijn sociale contacten?
  • Wat voor cijfer geef ik aan de relatie met mijn familie (ouders/broers/zussen)
  • Wat voor cijfer geef ik aan mijn werk?

Als je alle cijfers optelt, kun je een gemiddelde uitrekenen. Mijn cijfer ligt boven een 8, en daar heb ik hard voor gewerkt. Elke relatie is een werkwoord. Pas wanneer je energie erin steekt, kun je rendement verwachten. En soms moet je aanpassingen maken om deze nog beter te krijgen! Alles draait erom dat je voelt waar je grenzen liggen. En nog veel belangrijker: dat je ook luistert naar je grens. 'Nee zeggen' is heel belangrijk! Dan komt je energie-level weer in balans.


Je gevoel kwijt zijn

Al vanaf het begin van de aarde heeft de mens een vlucht-, bevries- en vechtsysteem. Vroeger was dit systeem nodig omdat er wel degelijk gevaar was. Nu in deze tijd wordt dit systeem voortdurend geprikkeld door de vele prikkels van o.a. onze telefoon. Hierdoor kun je je gevoel kwijtraken. Wanneer dat zo is, ontstaat er veel ruzie met andere mensen.

Lees verder >


De slachtofferrol

Ken jij het verschil tussen iemand die 'het slachtoffer is' en iemand 'die blijft hangen in een slachtofferrol'? En weet jij wat je kunt doen wanneer iemand uit jouw omgeving dit gedrag vertoont?

Lees verder >


< Terug