Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief juni 2018

vrijdag 22 juni 2018

Mijn prachtige boek over Afrika is uitgelezen. En begin mei ben ik voor ruim een week met mijn partner en zoon naar Malawi vertrokken om onze dochter daar op te zoeken. Het was een geweldige en enerverende ervaring.
Malawi staat op nummer zes op de ranglijst van armste landen. Mijn dochter woont in een huisje vlak bij het ziekenhuis waar ze stage loopt. In een dergelijk huisje heb ik ook geslapen. Voordat je je bed in stapt, moet je eerst de vleermuizenpoep van je bed afhalen. Dat valt namelijk door de gebladderde plafondplaten zo naar beneden. Het sanitair is kapot en dagelijks heb je een aantal uren geen stroom.
Veel mensen in Malawi hebben als enige prioriteit hun huis schoonmaken en aan eten komen. Er is een primary school en een secundaire school. Daar is wel geld voor nodig en dat hebben de meeste mensen niet. En als je beide scholen afmaakt, garandeert dit niets. Werk in je vakgebied is er maar weinig. De meeste mensen leven van de producten van het land of het meer.
Ik heb bewondering voor mijn dochter en ik ben zelf dankbaar dat ik in een welvarend land ben opgegroeid. Een land waar je de mogelijkheid hebt om jezelf te ontwikkelen, zowel als mens als in in je werk. Ik denk dat veel mensen in Nederland te weinig voelen, hoe enorm ze boffen!


AVG

Het kan je bijna niet zijn ontgaan, sinds eind mei is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Voor Het hart van Delfland is er daardoor niet veel veranderd, jouw persoonlijke gegevens werden immers al goed beschermd.
Wel is nu vastgelegd hoe jouw privacy wordt gewaarborgd. Raadpleeg daarvoor het 'privacy statement' op www.hethartvandelfland.nl/privacy

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Onderaan deze staat een link om je uit te schrijven.


Bereikbaarheid

Zoals velen van jullie weten, ben ik gemakkelijk te bereiken. Ik reageer vaak binnen een uur op e-mailtjes en telefoontjes. Dat komt omdat, wanneer je tegen een bepaald gevoel aan wandelt, het fijn is dat je het vlug kan loslaten. En je kunt het alleen loslaten wanneer je het voelt.
Het is wonderlijk hoe mijn praktijk draait. Er is een contante stroom van nieuwe cliënten en ze kunnen meestal dezelfde week of soms de week erop bij me komen.
En na elke week constateer ik dat alle plekken bezet waren! 


Vakantie

Het hart van Delfland is gesloten van 16 juli t/m 5 augustus 2018. Ik ben (summier) via e-mail wel te bereiken, maar het telefonisch spreekuur vervalt in deze periode. Ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe. Rust goed uit, daar is de vakantie ook voor bedoeld.


Oud zeer eruit!

Na een scheiding blijven ex-en met opgekropte emoties zitten, over elkaar maar ook over de scheiding. 24 uur opsluiting met elkaar zou kunnen helpen om deze wonden te genezen. Tenslotte gaat het opvoeden van de kinderen door, ook na een scheiding.

Lees verder >


Jezelf verliezen in de spiritualiteit

Het is een heel natuurlijk proces om rond je dertigste levensjaar op zoek te gaan naar zingeving. Men gaat op zoek naar aspecten in het leven die voor de meeste mensen niet te zien zijn; de spirituele wereld met zijn geesten en het hiernamaals. Blijf met beide benen op de grond wanneer je dit doet!

Lees verder >


Op alle slakken zout!

Zorg dat je kind zacht wordt in de opvoeding. Dit doe je door niet op alle slakken zout te leggen maar te zorgen dat je verbinding met je kind krijgt. Respect voor elkaar moet de boventoon voeren!

Lees verder >


< Terug