Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief maart 2018

dinsdag 20 maart 2018

En dan ineens lopen dingen anders ...
In de nieuwsbrief van december 2017 gaf ik aan dat ik een webinar wilde geven. Tijdens het maken ervan in januari, ontdekte ik dat ik er niet blij van werd. En mijn gevoel is de laatste jaren een uitstekende graadmeter om op mijn eigen pad te blijven.
Tegelijkertijd waren er in mijn privésituatie zaken die mijn aandacht nodig hadden: mijn dochter vertrok voor vijf maanden naar Afrika en mijn zoon moest in korte tijd twee keer geopereerd worden aan zijn knie.

Ik geloof sterk in signalen in mijn omgeving die aangeven wat nodig is, in combinatie met mijn gevoel erover.
Een cliënt uit de praktijk kwam met een boek van 700 bladzijden aan over Afrika en vroeg me of ik dit wilde lezen. Lezen? Daar had ik al in geen jaren meer echt de tijd voor genomen. De afgelopen jaren waren besteed aan het doorstarten van mijn praktijk (na het loslaten van het onderwijs) in combinatie van het schrijven van boeken en ontwikkelen van cursussen.

Op dit ogenblik ben ik in deel twee begonnen van de trilogie. En ondertussen besteed ik aandacht aan dochterlief via Facetime en heb ik alle tijd voor mijn zoon die net zijn tweede operatie achter de rug heeft. En ik geniet met volle teugen. Een pas op de plaats om even aandacht te geven voor mijzelf en mijn gezin, heerlijk!


Heel trots ben ik op de samenwerking met twee andere 'harten': Het hart van Rozemarijn en Het hart van Kennemerland. Beide therapeuten werken op dezelfde manier als ik: ze behandelen kinderen en volwassenen.
Hieronder stellen ze zichzelf voor:

"Ik ben Sylvia Dijkshoorn. Ik woon samen met mijn partner en mijn twee kinderen in Schipluiden. Naast mijn werk in het speciaal onderwijs (basis en voortgezet) heb ik in 2006 de 4-jarige opleiding Holistisch (Kinder)therapeut bij het Zoninstituut afgerond en in 2016 heb ik de opleiding Psychosociale Basiskennis behaald. Sinds 2013 behandel ik kinderen en volwassenen door middel van Emotietherapie in mijn praktijk.

Mijn kracht ligt in de combinatie van het inzicht geven in het probleem en het tot rust brengen van gevoelens met behulp van emotietherapie. Mijn uiteindelijke bedoeling is dat men zelf weer verder kan gaan met de eigen ontwikkeling. Het werken als emotietherapeut bevalt mij goed, omdat deze therapie mensen weer in hun eigen kracht zet.

Door mijn werk in het voortgezet speciaal onderwijs en verschillende cursussen bij Rutgers, heb ik mij gespecialiseerd in het geven van trainingen over seksualiteit. Ook voor trainingen seksualiteit aan pubers en of jongeren kunt u terecht bij Het hart van Rozemarijn: www.hethartvanrozemarijn.nl."

"Ik ben Nancy Visser (geboren 1979) en samen met mijn partner en twee kinderen woon ik in Uitgeest (Noord- Holland).

De mens met zijn emoties en gedrag hebben me altijd al geïnteresseerd. In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool in Leiden en ben ik begonnen met werken als schoolmaatschappelijk werker. Dit heb ik zowel op het (speciaal) voortgezet onderwijs als in het (speciaal) basisonderwijs gedaan.

Tijdens mijn werk heb ik verschillende studies gedaan waaronder in 2017 de opleiding tot emotietherapeut bij Michèle Mosch van Het Hart van Delfland. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Medische & Psychosociale Basiskennis. Deze opleiding rond ik in januari 2019 af.

Door mijn eigen levenservaring (rouwverwerking) heb ik gemerkt hoe belangrijk rust en balans is in je leven. Binnen mijn praktijk Het Hart van Kennemerland kan ik deze ervaringskennis kwijt en wil ik dit aan een ieder (kind of volwassene) mee te geven. Met behulp van verschillende methoden kan ik een kind en een volwassene ondersteunen bij het ervaren van balans in emoties en gedrag. Door het behandelen van spanningen of angsten ga je weer lekkerder in je vel zitten. Wil je weer luisteren naar je gevoel en doen waar je blij van wordt?"

Telefoonnummer: 06- 43 83 30 36 of e-mail:info@hethartvankennemerland.nl
www.hethartvankennemerland.nl (is in wording)


Online cursus Ouders losmaken

De online cursus Ouders losmaken wordt heel goed ontvangen en daar ben ik erg dankbaar voor. Voor mij was het spannend om te kijken of ik via een online cursus hetzelfde bevrijdende gevoel kan bereiken als wanneer mensen in mijn praktijk komen. Lees hier recensies van de cursus:

1. Het heeft mij geholpen de emotie los te koppelen van mijn moeder zonder dat ik haar in de kou laat staan. Ook veranderde mijn eigen overtuiging dat ik niet veel waard was in die tijd. Het is een fijne methode om toe te passen en ik ben er blij mee! S.

2. Dit werkt echt goed en het is me gelukt om afstand te nemen van mijn negatieve moeder. Ik heb de cursus ook al bij anderen aanbevolen! A.

Ik heb er een handig stappenplan bij gemaakt (hoofdstuk 3c) waardoor je nog beter los kan laten. Heb je last van belastende emoties ten aanzien van:  je moeder, je vader, je zus, je kind, de buurman of een collega en wil je wel eens af van het feit dat diegene maar door je hoofd blijft malen? Meld je dan aan op www.hethartvandelfland.nl/ouderslosmaken


Uit je ego!

Ik drink koffie bij een vriendin. Ze heeft drie kinderen en tien jaar geleden is ze door haar man in de steek gelaten. Hij ging er van de ene op de andere dag vandoor met een ander. Bij de meeste stellen eindigt dit verhaal in een drama, waarvan de kinderen vaak de dupe zijn.

Lees verder >


Luizenmoeder: Blokkeren

"Iedereen gaat maar over mijn grenzen" zei de vrouw. "En ik weet niet hoe ik dit moet tegenhouden. Ik zeg wel dat ik het niet wil, maar ze gaan gewoon door! Er wordt niet naar mijn 'nee' geluisterd en voor je het weet zit ik in een situatie waarin ik helemaal niet wil zitten!".

Lees verder >


Agressiviteit

Agressiviteit is een onderbelicht verhaal in de maatschappij. Veel adviezen gaan meestal uit naar het 'slachtoffer' en de zachte mens. Dat komt omdat de meeste mensen daar compassie bij voelen. Ieder mens heeft wel eens meegemaakt dat je jezelf slachtoffer voelde van een situatie, het is herkenbaar.

Lees verder >


< Terug