Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief juni 2017

dinsdag 20 juni 2017

Mijn praktijk groeit en bloeit en dat komt vooral door 'van mond tot mond reclame'. Dit is de fijnste reclame. Mensen vertrouwen het oordeel van de buurvrouw, een vriendin, zus of moeder en ze komen met een open houding naar mijn praktijk. Hierdoor hoef ik alleen mijn methode maar toe te passen, waarna ze opgelucht de deur uit lopen. En dat is heel fijn werken en je hebt ook nog eens heel vlug resultaat.

Erg dankbaar ben ik ook voor het feit dat de reguliere hulpverlening (huisarts en GGZ) mij hebben ontdekt en doorverwijzen. Alternatieve therapie (complementaire zorg) wordt door de reguliere tak niet altijd als goed ervaren. Sterker nog: er zit vaak een strijd tussen de reguliere geneeskunde en de complementaire zorg. De complementaire zorg wil wel graag samenwerken met de reguliere zorg, maar andersom is het vaak een tak die wordt weggezet als: 'niet bewezen, zweverig en kwakzalverij'.

Wanneer je mijn website leest, zou je dit gerust ook kunnen zeggen. Het is zelfs zo, dat wanneer je als toeschouwer bij een sessie aanwezig bent, je dit zou kunnen denken. Soms denk ik dat het televisieprogramma Radar geen spaan van me heel zou laten als ze met een camera naar binnen zouden lopen. Wanneer ze open zouden staan voor een behandeling omdat ze last zouden hebben van gedachten en gevoelens, zou het wellicht wel een ander verhaal zijn. Het gaat om 'het gevoel' in mijn praktijk en het is de ervaring (het gevoel van je gelukkig voelen en de rust ervaren), die mensen enthousiast maakt. Ik ben heel trots op het feit dat de ervaringen van mensen ervoor zorgt dat de reguliere zorg mij erkent.

'De aanhouder wint' is mijn motto en na 16 jaar (de start van mijn praktijk) begint dit vruchten af te werpen. Eigenlijk is het heel simpel wat ik doe. Mijn methode zorgt ervoor dat je spanningen loslaat en dat je uit je hoofd gaat. En er is niets fijner dan een leeg hoofd, maar dat moet je wel voelen. Dat kun je niet denken. Daarom is het ook zo moeilijk uit te leggen wat er precies in mijn praktijk gebeurt. Wanneer ouder en kind allebei een 'leeg hoofd' ervaren, kan er weer liefde zijn in plaats van strijd. Wanneer je als volwassene werkt aan je spanningen en negatieve overtuigingen, ervaar je steeds langer 'een leeg hoofd' en voel je liefde voor jezelf.

De reguliere psychische zorg werkt aan het bewustzijn van mensen. Dat is heel goed, want daarmee kun je jezelf als mens goed leren kennen. Om patronen en overtuigingen echt los te laten zul je naar je onderbewuste moeten gaan. Daar ligt de oorsprong van al je gedragingen. Mijn methode maakt schoon schip in je onderbewuste! En in een hele korte tijd, dat is helemaal fijn.


Nieuwe online cursus: Ouders loslaten en deelpersoonlijkheden

In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over een nieuwe online cursus. Deze cursus is een vervolg op de online cursus stress loslaten. Met deze cursus kun je je ouders goed loslaten en de verschillende deelpersoonlijkheden, die ieder mens in zich heeft, rustig maken. Uiteindelijk kun je met het pakket van twee cursussen zelf je gevoelssysteem helemaal ontspannen maken. Op dit ogenblik wordt er hard gewerkt aan de technische kant van de cursus en ik hoop in het najaar deze met extra uitleg op mijn website te kunnen aanbieden.


Emotietest

Ondertussen heb ik een leuke emotietest op mijn website gezet. Wanneer je deze invult voor jezelf en je partner, heb je genoeg gespreksstof om dichter tot elkaar te komen. http://www.hethartvandelfland.nl/emotietest


Vakantie

Tot slot wil ik iedereen een hele fijne vakantie toewensen. Rust goed uit, daar is deze voor bedoeld. Het Hart van Delfland is gesloten van vrijdag 14 juli t/m dinsdag 8 augustus 2017. Ik ben in deze periode wel te bereiken via e-mail.


Cursus emotiemethode

Laatste kans, de inschrijving stopt 12 juli 2017!
In september 2017 start er op maandagavond weer een nieuwe cursus emotiemethode (7 x 2 uur). In een groepje van maximaal 4 personen leer je mijn methode door en door kennen. Na afloop van de cursus, kun je deze op jezelf toepassen maar ook op een ander. Interesse? Lees er dan meer over op mijn website: www.hethartvandelfland.nl/cursus

 


Burn-out

Ik kijk naar het programma 'Sophie in de mentale kreukels'. Sophie Hilbrand heeft 4 jaar geleden een burn-out gekregen en onderzoekt hoe dat komt.Om een burn-out te begrijpen moet je eerst de achtergrond kennen van iemands gedrags- en gevoelssysteem.Ieder mens heeft een rationele en een intuïtieve kant.

Lees verder >


Ouders, werk aan je emoties!

Een van de belangrijkste aspecten van het opvoeden is dat je kind eigenwaarde krijgt. Volgens de Dikke van Dale is eigenwaarde: het gevoel van wat je waard bent, zelfrespect.

Lees verder >


13 Reasons Why

13 Reasons Why is een serie op Netflix. Dit is indrukwekkend maar ook heel leerzaam voor hulpverleners en ouders met kinderen. Het verhaal gaat over een pubermeisje dat zelfmoord pleegt. En na haar dood krijgen de kinderen van haar school ingesproken cassettebandjes waarin ze vertelt hoe ze tot de zelfmoord is gekomen.

Lees verder >


< Terug