Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief maart 2017

dinsdag 21 maart 2017

Het voorjaar komt er weer aan. Veel mensen zijn helemaal klaar met de winter en er is behoefte aan zonlicht. In 2015 is er een onderzoek gepubliceerd in het Nederlandse tijdschrift voor Geneeskunde. Er werden ruim 2500 mensen getest op het vitamine D gehalte in hun bloed. De conclusie van dit onderzoek was dat bijna 60% van de testpersonen een tekort aan vitamine D had. Opvallend was het dat dit meer voorkwam in de stad dan op het platteland. Veel mensen komen te weinig buiten om voldoende natuurlijke aanmaak te hebben van vitamine D in de huid door zonlicht en om hogere vitamine D voorraden op te bouwen in de zomer. Daarnaast is in de wintermaanden de zon in ons land te zwak om voldoende vitamine D aanmaak in de huid mogelijk te maken. De gezondheidsraad adviseert overigens verstandig zonnen als bron voor vitamine D, dat wil zeggen van april tot oktober rond het middaguur minstens 15 minuten per dag in de zon te zijn met blootstelling van hoofd en onderarmen.

Veel mensen voelen zich fijner wanneer er genoeg vitamine D in hun lichaam aanwezig is. Een onderzoek liet zien dat een tekort aan vitamine D het serotoninegehalte kan verlagen. Een serotoninetekort wordt in verband gebracht met het ontstaan van verschillende vormen van depressies. Mensen met voldoende vitamine D in het bloed hebben minder vaak depressieve gevoelens. Je voelt je optimistischer en vrolijker. Misschien verklaart dit ook wel het fijne gevoel wat mensen hebben wanneer ze in het eerste zonnetje op een terras zitten.

Wanneer je in mijn praktijk bent geweest, voel je je vaak lichter en vrolijker, ik maak ten slotte spanningen los. Een aantal jaren terug had ik een cliënt die haar vitamine D had laten meten voor- en nadat ze bij mij in de praktijk werd behandeld. En wat bleek: de concentratie vitamine D bleek beduidend hoger na de sessie. Het zou voor mij interessant zijn om te kijken of dit echt klopt. Eén zwaluw maakt ten slotte nog geen zomer of wel één zwaluw maakt het nog geen lente!

Geregeld vragen mensen aan mij hoe het met mijn online cursus 'stress loslaten' gaat. Het aantal aanmeldingen voor deze cursus is boven verwachting. Wanneer ik een advertentie op Facebook zet, blijkt dat vooral mensen uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant zich aanmelden voor mijn cursus. Het gaat dan om vrouwen tussen de 35 en 60 jaar. Ook zonder advertentie wordt de cursus aangeschaft, wat wil zeggen dat de mond-op- mond-reclame zijn werk doet. Mijn wens, om mijn methode heel Nederland te laten bereiken, begint steeds meer uit te komen en daar ben ik erg dankbaar voor.

En het bloed kruipt toch ook waar het niet gaan kan. Na een drukke periode van vorig jaar, ben ik weer helemaal uitgerust om een volgend project aan te pakken. Op dit ogenblik ben ik bezig het ontwikkelen van een nieuwe online cursus, waarmee je je eigen systeem van emoties nog meer thuis zelf kunt reguleren. In de volgende nieuwsbrief vertel ik hier meer over.

Ik wens iedereen een hele fijne lente toe met heel veel zonlicht!


Cursus emotiemethode

In september 2017 start er op maandagavond weer een nieuwe cursus emotiemethode (7 x 2 uur). In een groepje van maximaal 4 personen leer je mijn methode door en door kennen. Na afloop van de cursus, kun je deze op jezelf toepassen maar ook op een ander. Interesse? Lees er dan meer over op mijn website: www.hethartvandelfland.nl/cursus


Online cursus 'Stress loslaten'

Heb je affiniteit met visualiseren of mediteren en wil je belastende emoties ten aanzien van personen of situaties loslaten? Doe dan voor slechts 5 euro mijn online cursus 'Stress loslaten'. Hiermee kun je mijn methodiek op een hele eenvoudige manier leren. Je bent welkom! www.hethartvandelfland.nl/stressloslaten


Oorsuizen: deel 1

We deden met het gezin een spel met vragen: "Waar ben je het meest dankbaar voor in 2016?" vroeg mijn dochter mij. Zonder aarzelen vertelde ik dat dit de bloedzuigers waren. Twee miljoen mensen hebben last van oorsuizen en graag gebruik ik dit blog om mijn ervaring te delen.

Lees verder >


Gevoelig

"Ik wilde niet meer verder met mijn man", zei de jonge vrouw. "We waren veel jaren samen maar nu zijn we gescheiden. Hij is nog boos op mij. Ik heb mijn excuses aangeboden op de manier waarop het is gegaan, dat verdient geen schoonheidsprijs. Maar hij blijft boos en ik heb daar last van."

Lees verder >


Narcisme

Het 14-jarige meisje kijkt me verdrietig aan. "Ik heb weinig contact met mijn vader! Hij zegt dat hij me gaat ophalen, maar hij doet het niet! Sinds mijn ouders 4 jaar geleden gescheiden zijn, zie ik hem niet meer zo vaak. Hij is vooral met zichzelf bezig en heeft voor mij maar weinig tijd. En wanneer ik daar dan wat van zeg, wordt hij heel boos. Hij noemt mij dan een ondankbaar kind, maar ook een brutaal kind. Mijn vader is ook helemaal niet eerlijk. Hij meet met twee maten.

Lees verder >


< Terug