Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief december 2016

woensdag 21 december 2016

Het is bijna Kerstmis en ook oud en nieuw staat voor de deur. Het is een tijd waarin je terugblikt op het afgelopen jaar. In december 2015 heb ik de studie Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis afgerond en die was best zwaar.

Mijn wens voor het jaar 2016 was dat ik een rustiger jaar zou krijgen. Dit is maar ten dele gelukt. Dit afgelopen jaar heeft weinig stress gegeven, maar ik heb wel heel hard gewerkt. Ik heb een opleiding en een cursus gegeven met mijn Emotiemethode. Er is een nieuwe website gekomen, ik heb mijn werkruimte vernieuwd en er is een online filmpje geproduceerd.

In februari kreeg ik een heldere ingeving om een online cursus te gaan maken. En terwijl mijn praktijk steeds voller werd, heb ik me tijdens mijn vrije dagen gericht op een online cursus 'Stress loslaten'. Vele uren werk en testen, ook door anderen, hebben geleid tot een online cursus om stress los te laten ten aanzien personen en situaties. De cursus is zeer geschikt voor mensen die affiniteit hebben met meditatie, yoga, visualiseren en mindfulness. Vandaag, 21 december 2016 (4 jaar na het boek Emotietherapie en 2 jaar na het boek Emotiemethode), is de cursus op mijn website te vinden. En daar ben ik erg trots op!

Graag bedank ik: Monique Geense, Rianka Kindt, José van Winden, Brenda Holtkamp, Yvette Zuidwijk, Jeanette Klapwijk, Maura Toelen-Groot, Ilse Papenburg, Manuel Toelen, Louki van Ruyven, Yvonne van der Steuijt-Storm en Sylvia Dijkshoorn voor hun bijdrage aan de cursus.

Een speciaal woord van dank is voor Peter Rijkhoff (tekeningen) en Fred van 't Hof (webontwikkelaar). Zij hebben heel veel werk verricht.

Ik wil iedereen hele fijne kerstdagen toewensen en voor 2017: heel veel liefde en geluk!


Cursus emotiemethode:

In januari 2017 start er op maandagavond en op donderdagochtend een nieuwe cursus emotiemethode (7 x 2 uur). In een groepje van maximaal 4 personen leer je mijn methode door en door kennen. Na afloop van de cursus, kun je deze op jezelf toepassen maar ook op een ander.

Interesse? Lees er dan meer over op mijn website: www.hethartvandelfland.nl/cursus


Online cursus 'Stress loslaten'

Heb je affiniteit met visualiseren of mediteren en wil je belastende emoties ten aanzien van personen of situaties loslaten? Doe dan voor slechts 5 euro mijn online cursus 'stress loslaten'. Hiermee kun je mijn methodiek op een hele eenvoudige manier leren.

Je bent welkom! www.hethartvandelfland.nl/stressloslaten


Lezingen

Voor het nieuwe jaar hoop ik nog meer naar buiten te komen met mijn methode. De lezing voor 'Het kind van Nu' was een groot succes.

Ben je geïnteresseerd in een lezing of workshop op jouw school? Graag kom ik vertellen hoe het komt dat veel kinderen overprikkeld zijn. Wat er in je lichaam gebeurt wanneer je overprikkeld bent? Waarom het vaak niet lukt om tot deze kinderen door te dringen. En waarom zo'n kind, zich alleen maar meer gefrustreerd voelt, wanneer je een individueel handelingsplan of beloningssysteem probeert toe te passen.

Mail me gerust voor een vrijblijvend gesprek: info@hethartvandelfland.nl


Ondermijnen van gezag

"We gaan de leerkracht wegpesten!" zeiden de kinderen. "Het is ons vorig jaar ook gelukt!". Vorig jaar hadden de desbetreffende leerlingen de (boze) leerkracht stiekem in de klas gefilmd. En dit filmpje was gaan circuleren. Ouders hadden zich ermee bemoeid en uiteindelijk was de leerkracht weggegaan.

Lees verder >


Reis naar je innerlijke zelf

Ken je die scene uit de film: Gooische vrouwen I? Linda de Mol gaat met haar vriendinnen in Frankrijk op een cursus: Reis naar je innerlijke zelf. Alle vier de vrouwen hebben problemen met hun relatie en zijn heel kwetsbaar.

Lees verder >


De functie van 'nee' zeggen

In de rij bij de kassa staat een moeder met een puber. Hij zeurt over iets dat hij wil kopen. Moeder zucht en kijkt wanhopig in het rond, alsof ze steun zoekt bij de mensen in de winkel. Ze zegt geen 'nee', maar laat het antwoord in het midden. De puber blijft zeuren, wordt bozig en de moeder gaat steeds wanhopiger kijken ...

Lees verder >


< Terug