Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief juni 2016

zondag 19 juni 2016

In Nederland hebben we vier jaargetijden: winter, lente, zomer en herfst. Elk jaargetijde heeft zo zijn kenmerk: de winter staat voor rust, de lente voor groei, de zomer voor overvloed en de herfst voor loslaten.

Wanneer ik naar mijn eigen werk kijk, heeft mijn cyclus dit jaar samengelopen met de jaargetijden. In de winter kwam ik na mijn studie tot rust en in maart begon mijn groei: er komt een vernieuwde website, er is een online filmpje in productie, ik heb mijn praktijkruimte vernieuwd, ik ben een cursus emotiemethode gestart en ik ben bezig om een online cursus te ontwikkelen (stress loslaten in 7 dagen).
Ik hoop aan het eind van de zomer met alles klaar te zijn, zodat ik deze in de herfst kan gaan loslaten.

Het is leuk maar het kan ook confronterend zijn, om af en toe stil te staan bij je leven. Wanneer je dit wilt doen, kun je onderstaande oefening gebruiken. Lees deze eerst een aantal keren goed door, zodat je precies weet hoe de visualisatie gaat.

Visualisatie:

  • Zet rustige muziek op. Ga rustig in een stoel zitten of ga liggen op een bed. Sluit je ogen. Adem een paar keer diep in en uit.
  • Visualiseer dat je op een groot grasveld staat. Hoe ziet het grasveld eruit? Lijkt het op een weiland, zie je dieren, zie je bomen, zie je een hek of een sloot? Kijk eens naar de lucht. Wat voor weer is het op je weiland? In de verte komt een helikopter aanvliegen. Deze landt vlak voor je voeten. Stap in de helikopter en vlieg hoog boven in de lucht. Onder je zie je jouw eigen land. De helikopter vliegt boven jouw stad of dorp en dan boven jouw huis. Je ziet dat het dak van je huis van glas is gemaakt. Je kunt zo naar binnen kijken.
  • De helikopter landt op het glas. Kijk dan eens naar binnen en kijk naar je privéleven? Wat zie je dan? Hoe oog je daar? Zie je er gelukkig uit of juist niet? Hoe zien de personen in je omgeving eruit? Zijn zij gelukkig met jou? Of juist niet? Kijk wat meer aandacht behoeft in je privéleven. Is dat de relatie met je man/vrouw of met je kind of huisdier. Of is het juist je gezondheid en/of je stressgehalte. Voel je je blij worden met wat je ziet?
  • De helikopter vliegt verder over het gebouw waar je werkt. Ook dat dak is van glas. De helikopter landt ook daar op. Hoe oog je daar? Heb je het gevoel dat je op je plek zit? Hoe zien de personen in je omgeving eruit? Zijn zij gelukkig? Wat behoeft nog aandacht? Voel je je blij worden met wat je ziet?
  • Daarna vliegt de helikopter terug naar het weiland waar je bent opgestapt. Stap uit en doe je ogen open.

Vakantie

Praktijk Het hart van Delfland is gesloten van 18 juli tot 8 augustus, er is dan ook geen telefonisch spreekuur. In augustus verschijnt er geen blog.

Ik wens iedereen een hele mooie zomer toe. Rust goed uit en kom heelhuids weer terug.


Cursus Emotiemethode

Vanaf augustus 2016 kun je de Emotiemethode leren door middel van een korte cursus (7 keer 2 uur).
In een groepje van maximaal 4 personen leer je mijn methode door en door kennen. Na afloop van de cursus, kun je deze op jezelf toepassen, maar ook op een ander.
Wil je meer hierover weten, ga dan naar www.hethartvandelfland.nl/cursus!

Meld je aan, want er is maar weinig plek!


Gezocht: Kritisch testpanel voor online cursus:

Op dit moment ontwikkel ik een online cursus: 'Stress loslaten in 7 dagen'.
Wanneer de cursus (in concept) klaar is, heb ik kritische mensen nodig om te testen.
Heb je mijn methode nog nooit zelf ervaren en wil je mij in het najaar van 2016 helpen om de cursus te professionaliseren? Of ken je iemand die dat graag wil doen? Stuur mij dan een e-mailbericht: info@hethartvandelfland.nl. Als dank krijg je één van mijn boeken.


Lezing bij 'het kind van nu'.

Probleemgedrag van een kind kan te maken hebben met de emoties van de ouders. Tussen jou en je kind zit een gevoelsveld. Jouw kind voelt feilloos aan in wat voor gemoedstoestand jij bent en reageert hier ook op. Wanneer je als ouder aan je emoties werkt, kun je dit gevoelsveld beinvloeden waardoor de relatie met je kind verbetert. Wil je weten hoe dit dan werkt? Zaterdag 24 september 2016 geef ik een lezing bij 'het kind van nu'. Voor meer informatie zie www.kindvannu.nl.


Dat is niets voor mij!

"Het gemak waarmee mijn man dat tegen zijn moeder zei", zuchtte mijn vriendin. "Ik voel me altijd schuldig en verantwoordelijk, ook voor mijn schoonmoeder!" Haar man had zijn 86-jarige moeder naar een feest van haar 90-jarige zus gebracht. Deze zus vierde haar verjaardag in een restaurant met een uitgebreide lunch.

Lees verder >


Grenzen bij pubers

Er komt een vader in mijn praktijk voor een intakegesprek. "Onze dochter wil niet meer naar school. Zij zit in de tweede klas van het voortgezet onderwijs en is nu al weken thuis. De afgelopen twee maanden is zij halve dagen naar school gegaan omdat zij zich angstig en somber voelde. Maar zelfs dat lukt niet meer, zij gaat nu helemaal niet meer naar school.

Lees verder >


Vrijheid van meningsuiting

In Nederland hebben we vrijheid van meningsuiting. Volgens Wikipedia is vrijheid van meningsuiting: De vrijheid van burgers om hun overtuigingen kenbaar te maken, zonder voorafgaande controle door de staat.Volgens de Dikke van Dale is een mening hetzelfde als: een opvatting, standpunt, een visie of een denkwijze.

Lees verder >


< Terug