Emotietherapie

voor kind
en volwassene

Nieuwsbrief maart 2016

maandag 21 maart 2016

De grote schoonmaak

Mijn lieve moeder wordt tachtig. Wat een leeftijd, ik hoop het ook te mogen halen.
Als je tachtig wordt, heb je tachtig jaar herinneringen bij je. Sommige zijn fijn en andere helemaal niet. Wanneer je terugblikt op je leven, herinner je je alleen de meest emotionele gebeurtenissen. Sommige mensen herinneren zich maar heel weinig van vroeger. Dat zou kunnen komen omdat ze vroeger niet zo aanwezig waren. Dat ze zo bezig waren met denken, piekeren en malen dat ze te weinig aandacht hadden voor het hier en nu. Het kan ook zijn dat je vroeger zo iets ingrijpends hebt meegemaakt dat je deze herinnering geblokkeerd hebt. De periode hierna heb je je energie gedeeltelijk teruggetrokken van 'wie je bent'. Dit kan er voor zorgen dat je zelfs nu, in het heden, nog steeds niet helemaal aanwezig bent. Je vergeet hierdoor afspraken of het dringt niet tot je door dat je afspraken hebt gemaakt. Dit kan de omgeving tot wanhoop drijven, maar de oorzaak van dit gedrag ligt in het verleden opgeborgen.

Van een 80-jarige kun je niet meer verlangen dat ze aan haar systeem van emoties werkt. Maar de jongere generaties kunnen dit zeker wel. Het is zo fijn om je systeem op te schonen. Als je aan je emoties gaat werken met de emotiemethode ontdek je al vlug hoe ontspannend dit werkt. Elke belastende emotie die je losmaakt, komt niet meer terug. Emoties losmaken is emoties accepteren. Als je al je onzekerheden en angsten accepteert, voel je je rustig en gelukkig. Je omgeving merkt dit en zal ook rustig en prettig op jou reageren. Je leven verloopt hierdoor een stuk soepeler.


Werk in uitvoering: Online cursus

Op dit moment ben ik een online cursus aan het ontwikkelen "Stress loslaten in 7 dagen". Het is mijn grote wens dat heel veel mensen kennismaken met mijn methode en dat zij deze op hun nachtkastje hebben liggen. Het is namelijk heel fijn om aan je eigen systeem te kunnen werken. Als je eenmaal weet hoe de methode werkt, kun je deze gemakkelijk zelf toepassen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een rustige ruimte waar je je even kan terugtrekken. Vind je het interessant en wil je graag meedoen? Hou mijn nieuwsbrieven en facebook account dan goed in de gaten.


Vastgelopen relaties en de emotiemethode

Ook in mijn praktijk merk ik dat veel mensen vastlopen in relaties. Zij proberen eruit te komen, maar hebben vaak het idee dat zij in een vicieuze cirkel zijn beland. Als je onderstaande situaties herkent, zou je emotietherapie kunnen overwegen.

  • Zit je met je relatie in een uitzichtloze situatie? Is alles (in het bewuste) al gezegd en gedaan, maar is er geen verbetering merkbaar?
  • Heb je een lieve partner die problemen heeft met haar/zijn ex? Kun je daar niet meer tegen?
  • Kun je niet loskomen van je ex-partner?
  • Heb je moeite om met je eigen partner te communiceren?

Bij emotietherapie werk je aan je onderbewuste (je gevoelswereld). Wanneer jij je hierdoor rustiger voelt, is deze verandering ook merkbaar voor de andere partij (partner of ex). Dit geeft een verschuiving in het onderbewuste, waardoor er een opening ontstaat in de vastgelopen situatie en dat gaat helemaal vanzelf.

Wil jij aan je eigen emoties werken? Kom dan ervaren dat het zo werkt! En geef daarmee weer toekomst aan de liefde (voor jezelf of juist voor elkaar).


Antidepressiva en emotietherapie

Gebruik je anti depressiva maar heb je toch nog last van somberheid en stress? Is het met de juiste dosering toch nog af en toe onrustig in je?
Antidepressiva zorgt ervoor dat belastende emoties worden gedempt. Hierdoor kun je met de emotiemethode heel goed werken aan je gevoelssysteem. Wedden dat je er blij van wordt?


Geslaagd

In februari 2016 ben ik geslaagd voor de opleiding Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis. Het was een flinke aderlating qua energie, maar het is me gelukt. Hierdoor heb ik me kunnen registreren bij het registratiebureau RBCZ. En dat is weer fijn voor de vergoedingen.


Vergoedingen

Via een registratie bij het registratiebureau RBCZ sta ik weer in de VGZ gids "Vergelijk en kies". Hierdoor worden mijn behandelingen weer vergoed door:

VGZ, Plus verzekering van VGZ, Bewuzt, IZZ, IZA, Univé Zorg, ZEKUR, IZA CuraUMC, Cares Gouda, De Friesland, De Goudse, en Kiemer.

Als je aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen ook vergoed door: Menzis, CZ, CZ Direct, Delta Lloyd, Ohra, Achmea groep, Zilveren Kruis, Avéro, FBTO, OZF, Agis, ONVZ, VvAA en PNOzorg.

DSW en Zorg en Zekerheid vergoeden mijn behandelingen niet.


Controle

Dat twee pubers samen in mijn praktijk komen, is eigenlijk best uniek. Pubers komen liever alleen omdat zij zeer gesteld zijn op hun privacy. Hun moeder heeft een afspraak voor ze gemaakt omdat ze het gedrag van beiden niet meer aankan. "Ze glijden steeds verder bij mij vandaan en daarbij heb ik het gevoel dat ze ook niet eerlijk zijn!" zegt ze zuchtend. "Ik mis het echte contact tussen mij en hen en ik weet niet wat er in hun hoofden omgaat!

Lees verder >


Verbinding met elkaar

"Mijn man en ik leven finaal langs elkaar heen!" zuchtte de vrouw. "Hij zit alleen maar met zijn ipad op de bank of achter de computer! Ik leef mijn leven en hij leeft het zijne, we hebben eigenlijk niets meer met elkaar!

Lees verder >


Is het geluk met de dommen?

Op een verjaardag zit er een vrouw naast mij. Ze zit al heel lang in het onderwijs maar weet niet of ze daar nog wel op haar plek is. Vooral de randvoorwaarden (groepsplannen, individuele plannen etc.) staan haar heel erg tegen. Ik vraag haar of ze een passie heeft. De gastvrouw hoort het gesprek en vertelt me dat deze vrouw heel goed kan koken.

Lees verder >


< Terug